bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,763.35 5.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,102.04 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.74 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 10.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49959 2.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461995 4.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151919 5.60%

Fransa’da İnfluencer’lara Kripto Yasağı Geliyor

fransada influencerlara kripto yasagi geliyor

Fransa’da kripto paraların tanıtımına yönelik harekete geçildi. Ülkede kripto paraların influencer‘lar tarafından tanıtımına yasaklamak için yasa tasarısı hazırlandı. Tasarı şubat ayında Ulusal Meclis tarafından incelenecek.

Arthur Delaporte ve Boris Vallaud tarafından hazırlanan yasa tasarısı ile influencer’ların sosyal medyadaki faaliyetlerinin düzenlenmesi amaçlanıyor. Tasarı ile influencer’lar için ‘yeni bir işçi biçimi’ tanımlanacak ve faaliyetleri düzenlenecek. Tasarı kapsamında ücret karşılığı yayınlanan bazı içeriklerin yasaklanabileceği belirtiliyor.

fransada influencerlara kripto yasagi geliyor2

İnfluencer’lar Kripto Tanıtımı Yapamayacak

Düzenleme yasalaşırsa tüketici için kayıp riski içeren finansal yatırımlar ve dijital varlıkların sosyal platformlardaki tanıtımı yasaklanacak. Yani influencer’lar herhangi bir ücret karşılığı kripto projesi tanıtımı yapamayacak. Kripto projelerinde ‘sponsorlu’ içerik gibi tanıtımlara dahi tolerans gösterilmeyecek.

İhlal durumunda ise influencer’lar 5 yıl hapis cezası ve 375 bin euro para cezası ile karşı karşıya kalacak.

Tasarı, 1 Şubat’ta Ulusal Meclis’in Ekonomik İşler Komisyonu’na sunulacak ve 9 Şubat’ta Meclis’te milletvekilleri tarafından oylanacak. Tasarı, milletvekillerince kabul edildiği takdirde Senato’ya gelecek. İki tarafın onay vermesi halinde ise teklif yürürlüğe girecek. Diğer yandan yasa tasarısının son şeklini almadığı ve bazı değişikliklerin yapılabileceği de ifade ediliyor.

Milletvekili Arthur Delaporte, BFM Crypto’ya yaptığı açıklamada, “Pek çok dolandırıcılık oldu, güçlü bir siyasi mesaj göndermemiz gerekiyordu. Tüketicilerin para kaybetmesine neden olan tehlikeli promosyonlara son vermeliyiz” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala