Fitch, El Salvador’un Notunu Düşürdü

Fitch El Salvadorun Notunu Dusurdu

El Salvador yaklaşık olarak 1 hafta önce Bitcoin’i resmi para birimi olan kabul edilişinin 1. yılını kutladı. Aradan geçen 1 yılın ardan hem kendisi için hem de küresel olarak önemli bir örnek olan El Salvador, ne yazık ki düşen fiyatlar sebebiyle tam performans gösteremedi. Bu noktada son bir darbe de Fitch‘ten geldi.

Fitch, El Salvador'un Notunu Düşürdü

Fitch, El Salvador’un Notunu CC’ye Düşürdü

Fitch Ratings, El Salvador’un uzun vadeli döviz ihraççı temerrüt notunu (IDR) “CCC“den “CC“ye indirdi ve ülkenin Ocak tahvil vadesi son tarihi yaklaştıkça “korkunç” bir likidite durumuyla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Bu noktada 1 yıldan uzun bir süredir Bitcoin’i resmi para birimi olarak aktif olarak kullanan El Salvador, dış finans kuruluşlarından bir darbe daha almış oldu.

Bununla birlikte Fitch, El Salvador’un günümüz ile Ocak 2023 arasında yaklaşık 3.7 milyar dolarlık finansmana ihtiyacı olacağını ve 900 milyon dolara yakın bir “tanımlanamayan finansman açığına” sahip olduğunu tahmin ettiğini belirtti.

Hatırlatmamız gerekirse Reuters, Temmuz ayında Orta Amerika ülkesinin 2023-2025 yılları arasında vadesi gelen borcunun bir kısmı için gönüllü bir tahvil geri alım teklifini finanse etmek için 560 milyon dolar kullanacağını bildirmişti. Ancak daha sonra El Salvador Başkanı Nayib Bukele, 12 Eylül’de ülkenin 360 milyon dolarlık bir geri alım tutarıyla teklifi resmen başlatmıştı.

 

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500'den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000'in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep'te Özel Bilişim Koleji'nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10'a girdi. Şu anda İstanbul'da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin'liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye'nin Uzman Kadrolu Kripto Haber Platformu
bitcoinBTC/TRY
544.221,69 TL 2,13%
ethereumETH/TRY
36.808,86 TL 1,09%
tetherUSDT/TRY
19,97 TL 0,05%
bnbBNB/TRY
6.151,85 TL 1,05%
usd-coinUSDC/TRY
19,97 TL 0,06%
xrpXRP/TRY
9,44 TL 0,29%
cardanoADA/TRY
7,50 TL 3,22%
staked-etherSTETH/TRY
36.776,11 TL 0,97%
dogecoinDOGE/TRY
1,45 TL 1,58%
matic-networkMATIC/TRY
18,41 TL 0,09%
Bağlantıyı kopyala