bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,545.83 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.13 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 607.16 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 157.31 1.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547643 0.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.499699 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162027 2.17%

Finans Devi Schwab, Kripto İle İlgili İlk ETF’sini Başlattı

finans devi schwab kripto ile ilgili ilk etfsini baslattias

Son dönemde kripto para birimlerinin yaygın kullanımı ile beraber borsada işlem gören fonlara olan ilgil de artmış durumda. Son olarsak yönetimi altında 667 milyar dolarlık varlık bulunduran finansal hizmetler şirketi Schwab, kripto ile ilgili ilk ETF’si Crypto Thematic ETF’yi başlattı.

Schwab’dan Kripto İle İlgili İlk ETF

The Charles Schwab Corporation’un varlık yönetimi departmanı Schwab Asset Management, kripto odaklı ETF’ini duyurdu. Bunun yanında şirket tarafından yapılan basın açıklamasına göre ilk ETF, 4 Ağustos’da New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem göremeye başlayacak.

finans devi schwab kripto ile ilgili ilk etfsini baslattiSD

Schwab’ın ETF’i, yatırımcılara kripto varlıkların geliştirilmesinden veya kullanılmasından gelir elde edebilecek. Ayrıca Schwab’ın öz sermaye ürün yönetimi ve inovasyon başkanı David Botset, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Kripto para riskleriyle ilgilenen yatırımcılar için, daha fazla şirket doğrudan ve dolaylı olarak kriptodan gelir elde etmeye çalıştığı için dikkate alınması gereken bütün bir ekosistem var.

Kripto ile ilgili ilk açıklamasını geçtiğimiz Mart ayında yapan Schwab, 33 milyon müşterisine kripto ürününü sunacağını ifade etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala