bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,694.80 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,224.56 2.59%
bnb
BNB (BNB) $ 594.32 1.08%
solana
Solana (SOL) $ 136.25 5.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.508998 2.74%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456963 3.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145216 3.45%

Fed yetkilisi, dolar hakimiyeti için stablecoinleri savundu

Fed üyesi, dolar hakimiyeti için stablecoinleri savundu

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, geçtiğimiz gün katıldığı bir konferansta stablecoinler hakkında konuştu. Waller, merkeziyetsiz finansta ABD dolarının tercih edilmesinin, yerel para biriminin küresel çapta hakimiyetini güvence altına aldığı görüşünde. 

Waller, 15 Şubat tarihindeki konuşmasında stablecoinleri yüzde 99’nun ABD dolarına endeksli olduğunu belirtti:

“İnsanların bir kısmı Bitcoin gibi kripto paraların gelecekte ABD dolarının yerine geçeceğine inanıyor. Ancak DeFi işleminde büyük oranda dolara endeksli stablecoinler kullanılıyor.”

Kripto paraların genelde dolar cinsinden işlem gördüğünü hatırlatan Waller, merkeziyetsiz finans geliştiği takdirde hakimiyetin artacağının altını çizdi. 

DeFi sektöründe en çok kullanılan stablecoin birimlerinden Tether (USDT) ve USD Coin (USDC), 130 milyar dolara yakın piyasa değerine sahip. Dolara endeksli kripto paralar, alım-satım işlemlerinde önemli rol oynuyor.  Fed yetkilisi, kripto sektörünün hızlı büyümesinin dolara olan bağımlılığı azaltacağı gerçeğini kabul etmesine karşın rezerv para iddiasında sabit kaldı:

“Doların yakın tarihte rezerv para statüsünü kaybedeceğini sanmıyorum.”

ABD’de mevcut hükümet ve finans düzenleyicileri kriptoya soğuk yaklaşsa da stablecoinlere bakış biraz daha olumlu. Fed Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz yaz Kongre’deki konuşmasında stablecoinleri bir para biçimi olarak gördüğünü belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala