bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,376.44 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,905.34 0.46%
bnb
BNB (BNB) $ 592.51 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 140.26 4.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494483 2.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431531 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139361 2.72%

Stablecoin ihraççısı Tether’den dudak uçuklatan kâr

tether usdt

Kripto para sektörünün en büyük stablecoin ihraççısı Tether, yılın son çeyreğinde 2 milyar 850 milyon dolar kâr ile rekor kırdı. ABD merkezli şirket, bir çeyrekte en yüksek kâr rakamına ulaşırken yıl toplamı net kazancı 6 milyar 200 milyon dolara ulaştı.

Bilanço raporuna göre Tether’in yüksek kârında ABD hazine tahvili ve çeşitli para piyasası yatırım ürünlerinden gelen gelirler etkili oldu. USDT ihraççısının varlıklarında yer alan altın ve Bitcoin’in değer kazanması da rekor kârda rol oynadı.

Şirketin ihraç ettiği USDT stablecoine karşılık tuttuğu rezervler de yılın son çeyreğinde büyük artış gösterdi. Tether’in rezervleri de dördüncü çeyrekte önemli ölçüde arttı. Harici rezervler 5,4 milyar dolara ulaşarak tarihi seviyeleri gördü. Bilanço raporuna göre şirketin konsolide varlıkları 97,02 milyar dolar olarak kaydedildi. Buna karşın konsolide yükümlülükler ie 91,60 milyar dolar ile sınırlı kaldı.

Şirketin son çeyrek kârının Goldman Sachs gibi dev yatırım bankalarını geride bırakması sosyal medyada yankı buldu.

“Kapsayıcı bir finansal gelecek hedefliyoruz”

Tether CEO’su Paolo Ardoino, bilanço duyurusunun ardından yaptığı açıklamada şeffaflık ve istikrar vurgusu yaptı:

“Tether’in dördüncü çeyrek raporu şeffaflık, istikrar ve sorumlu yönetime olan bağlılığımızı gösteriyor. Nakit ve eşdeğer varlık rezervinde en yüksek oranlar ulaşmamız, likidite ve istikrara verdiğimiz önemi ortaya koyuyor. Yıl genelinde 6,2 milyar dolar net kârımıız finansal gücümüzü seriliyor. Bitcoin madenciliği, yapay zeka ve sürdürülebilir enerji alanlarında yaptığımız yatırımlarla daha kapsayıcı bir finansal geleceğe sahip olmak istiyoruz.”

2017 yılından şirketin baş teknoloji sorumlusu olarak görev alan Ardoino, 2023’ün Ekim ayında Tether’in CEO koltuğuna oturmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala