bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,560.03 0.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.52 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 593.83 1.30%
solana
Solana (SOL) $ 154.75 2.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541423 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452013 1.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156241 0.32%

Fed tutanakları faiz artırımı konusunda ayrışmayı gösteriyor

fed tutanaklari faiz artirimi konusunda ayrismayi gosteriyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) tutanakları yayımlandı. Yayımlanan tutanaklar, faiz oranlarının artırılıp artırılmayacağı konusunda bir ayrışmanın olduğunu gözler önüne seriyor.

Fed Tutanaklarında Dikkat Çeken Faiz Detayı

ABD ekonomisinin “ılımlı bir tempo” ile büyümeye devam etmesi bağlamında, Fed üyelerinin çoğunluğu Temmuz’daki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında faiz oranlarının yükseltilmesini destekledi. Ancak bazı üyeler haziran ayında yapılan faiz değişikliğinin sürekliliğini savundu.

Temmuz toplantısının sonuçları, Fed’in faiz oranını son 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25 ile yüzde 5,5 arasına çıkarmaya karar verdiğini gösterdi.

Bazı üyeler faiz oranının bu seviyede kalmasını tercih ederken, diğerleri faiz oranlarının yükseltilmesini destekledi. Faiz oranını sabit tutmayı savunanlar, bu hareketin enflasyon hedefini yüzde 2’ye çekmede daha etkili olacağını ve Fed’e daha önce alınan kararları değerlendirme fırsatı tanıyacağını belirtti.

Komitedeki bu fikir ayrılığına rağmen, birçok üye faiz oranının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyor. Onlar, bu hareketin ekonomideki dengesizlikleri düzelteceğini ve fiyat istikrarını geri getireceğini vurguladılar.

Bununla birlikte Wall Street, Fed’in Eylül’de faiz artırımını durdurabileceğini düşünüyor. Yatırımcılar, Fed’in sonraki stratejileri hakkında fikir edinmek için Temmuz toplantısının tutanaklarını yakından inceleyecekler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala