bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,876.51 1.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.95 3.18%
bnb
BNB (BNB) $ 553.67 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 133.02 10.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512084 5.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446143 5.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128222 4.01%

Fed, kripto denetimini artırdı

fed temmuz 2023 faiz karari belli oldu

ABD Merkez Bankası (Fed), bankaların kripto şirketleriyle olan ilişkilerinde denetimini artırma kararı aldı. Fed‘in programında sektörün neredeyse bütün paydaşları denetim kapsamına alındı.

FedNow CBDC ile iliskili degil2

Fed’den bankalar için yeni karar

Fed, kripto para ve blockchain sektörü ile ilgilenen ABD bankalarını denetleyen programın kapsamını genişletti. Bankanın ocak ayında duyurduğu denetim programına ek önlemler getirildi.

Program kapsamında düzenlenen faaliyetler arasında stablecoin‘ler de dahil olmak üzere kripto para saklama, kredi, ticareti, ihracı veya dağıtımı yer aldı. Merkez Bankası, dijital varlık şirketlerine bankacılık altyapısı sağlama veya dağıtılmış defter teknolojileri kullanan şirketlerle çalışma prosedürlerini de düzenledi.

Fed, programın amacının, bankacılık sisteminin güvenliğini ve dayanıklılığını sağlamak olduğunu bildirdi. Sistemin, finansal yeniliği uygun risk yönetimi uygulamalarıyla dengelenmek istendiği ifade edildi. Politikalar, kurul tarafından denetlenen hem sigortalı hem de sigortasız ABD bankaları için geçerli olacağı kaydedildi.

Program, ABD bankaları üzerinde daha sıkı bir gözetim sağlamayı amaçlıyor. Buna göre Fed, risk temelli programa dahil olan bankaların politika ve yasalara uygun olup olmadığını değerlendirecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala