bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,367.25 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.52 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 610.38 0.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.28 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527859 0.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472977 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150686 0.13%

Fed Faiz Kararı Sonrası Kripto Paralarda Son Durum

Fed Faiz Karari Sonrasi Kripto Paralarda Son Durum

Kripto para dünyasınca sıkıca takip edilen Fed faiz kararını kısa bir süre önce sizlerle paylaştık. Fed faiz artımına gitti ve 25 baz puan faiz artırımı gerçekleştirildi. Bunun üzerine açıklama yapan Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrası konuştu.

Yapılan açıklamalar sonrası kripto piyasaları da dalgalandı ancak piyasa ne yönde gideceğine karar veremedi.

Fed Faiz Kararı Sonrası Kripto Paralarda Son Durum

Fed Faiz Kararı Sonrası Kripto Paralarda Kararsızlık Yaşandı

Fed Başkanı Jerome Powell düzenlediği basın toplantısında, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) yaklaşan toplantısında merkez bankasının bilançosunu azaltacağını söyledi. Merkez bankası, son toplantıya benzer bir duruş benimseyerek 2022 yılı boyunca faiz oranlarını her toplantıda artırmayı planlıyor.    

Diğer taraftan bu açıklamalar kripto piyasalarını da etkilemiş durumda. Öyle ki daha önceki Fed açıklamalarına baktığımıza kripto piyasalarında sert dalgalanmalar görürken, bu sefer ki faiz artırımında oldukça düşük bir volatilite ile karşılaştık. Öyle Bitcoin (BTC) 40.000 doların altına anlık olarak inse de tekrardan toplarlandı ve 40.000 bandını aştı. Diğer kripto varlıklarda ise hareketlenme oldukça az oldu.   

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala