bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,070.17 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.29 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 603.51 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 143.67 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528917 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468816 1.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150138 1.47%

Fed Başkanı Powell’dan Faiz Artırımı Açıklaması

fed baskani powelldan faiz artirimi aciklamasi

ABD Merkez Bankası (Fed) Temmuz 2022 faiz kararını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Fed Temmuz 2022’de 75 baz puan artırımı kararı aldığını belirtti. Fed’in bu kararı sonrasında Jerome Powell, açıklamalarda bulundu. Fed Başkanı Powell açıklamasında Fed’in faiz kararını ve enflasyon oranını değerlendirdi.

Fed Başkanı Jerome Powell’dan Faiz Kararı Sonrasında Açıklamalar

Fed Temmuz 2022 faiz kararında, 75 baz puan faiz artırımı kararı aldığını açıkladı. Yapılan bu açıklama sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell önemli açıklamalarda bulundu. Powell açıklamasında yüzde 2’lik enflasyon hedeflerinin tutturulması için Fed’in gerekli araçlara sahip olduğunu dile getirdi. Hali hazırda yüzde 2’lik enflasyon oranının yukarısında olduklarını belirten Powell, önceliklerinin enflasyonu ve işsizliği düşürmek olduklarını belirtti.

fed baskani powelldan faiz artirimi aciklamasi 2

Enflasyon verilerinin hala çok yüksek olduğunu belirten Powell, enflasyon verilerinin kendi öngörülerinin üzerinde olduğunu söyledi. Enflasyonu yüzde 2 seviyesine çekebilmek adına Fed’in araçlarını kullanmaya devam edeceğini belirten Powell, faiz artırımı kararlarının şimdilik ekonomiye hissedilmediğini belirtti. ABD ekonomisinin resesyonda olup olmadığına da değinen Powell, verilere göre ABD ekonomisinin resesyonda olmadığını ve kendisinin de ABD ekonomisinin resesyonda olduğunu düşünmediğini belirtti. Verilerin normale dönme belirtilerinin görülmesi durumunda Fed’in faiz artırımı kararlarında frene basacağını ve faiz artırımı kararları olmamanın daha doğru olacağını belirten Powell, ABD ekonomisinin yılın ikinci yarısında toparlanma gösterdiğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala