bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

Fantom, Merkeziyetsiz Finansman Sistemini Tanıttı

Fantom FTM Neden Yukseliyor 4 Agustos 2022

Kripto para piyasası Genesis’in iflası sonrası hareketli dönemden geçerken, kripto odaklı şirketler bu alandaki çalışmalarından geri kalmıyor. Son olarak Fantom, yeni projeleri finanse etmek için ekosistem kasası olarak adlandırılan merkeziyetsiz fonlama sistemini tanıttı.

Fantom, Merkeziyetsiz Fonlama Sistemini Piyasaya Sürüyor

Layer 1Blockchain’i Fantom, topluluk odaklı bir yönetişim süreci aracılığıyla blok zinciri projelerini finanse etmeyi amaçlayan merkeziyetsiz bir finansman mekanizması başlattı. Fantom ekosistem kasası olarak adlandırılan bu mekanizma projelere Fantom’da dApp’ler oluşturma çabalarında finansman sağlama fırsatı sunuyor. Bunun yanında geliştiricilerin aracılara veya dış finansman kaynaklarına güvenmeden sermaye elde edebilmeleri için etkili bir yol sağlıyor.

fantom merkeziyetsiz finansman sistemini tanittiadffge

Ekosistem kasası, sadece FTM stakerları tarafından kontrol edilen blok zincirinin yerel varlığı olan FTM’de blok zincirinde ödenen işlem ücretlerinin yüzde 10’unu alacak.

Ödemeler, otomatik bir kripto ödeme hizmeti olan Llamapay kullanılarak dağıtılacak. Yalnızca başvuruda verilen cüzdan adreslerine ödeme yapılacaktır. Talep edilebilecek maksimum miktar, başvuru sırasında kasadaki toplam Fantom token arzına eşit olacaklarını duyurdu.

Bunun yanında şu anda bu kasa yaklaşık 69.000 FTM tokenı tutuyor. Yani yaklaşık 20.000 dolar değerinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala