bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,653.05 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.61 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 551.37 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 140.79 4.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502784 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457594 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153253 3.24%

ETHDOWN Nedir?

ETHDOWN nedir

ETHDOWN, kripto para borsalarının Ethereum (ETH) için oluşturduğu kaldıraçlı işlemlerde kullanılan semboldür. ETHDOWN farklı bir kripto para birimi değildir. Bu terim yalnızca bir yatırım aracına karşılık geliyor. Kaldıraçlı işlemlerin bir türüne karşılık gelen bu sembol kullanıcılarına daha avantajlı kar oranları vadediyor. Elbette daha büyük bir kar oranı daha büyük riski de beraberinde getiriyor. Bu içerik boyunca ETHDOWN nedir ETHDOWN sembolünün ne anlama geldiğinden, kaldıraçlı kripto para işlemlerinden ve ETHDOWN’u platformundan kullanan borsa platformlarından bahsediyor olacağız.

Kripto para piyasası her geçen gün büyümeye ve birtakım yenilikleri kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. İlk yola çıktığı andan itibaren yoluna emin ve sağlam adımlarla ilerleyen bu ekosistem, günümüzde başlangıçta hayal edilemeyecek bir noktaya geldi. Bu büyüme performansı piyasada yaşanan yeniliklerin sayısını da büyük nispette artırdı. Kripto paralar geleneksel finansal sistemin ortasına bomba gibi düştü. Zamanla geleneksel piyasadaki unsurların kendilerini kripto para yeniliklerine uyarladığına şahit olduk. Kripto para ekosistemi de geleneksel finanstan çok şey kazandı. Bu kazanımlara örnek olarak kaldıraçlı işlemler gösterilebilir. Geleneksel piyasalarda kullanılan birçok yatırım aracı yenilikçi kripto para ekosistemi tarafından benimsendi. Vadeli işlemler de bu duruma örnek olarak gösterilebilir. İlk olarak bir geleneksel borsa tarafından sunulan BTC vadeli işlemleri şimdilerde çok sayıda kripto para borsası tarafından da kullanıcılara sağlanıyor. İşte kaldıraçlı kripto para işlemleri de buna benziyor. Son zamanlarda çok sayıda kripto para borsa platformunun kullanıcılarına kaldıraçlı işlemler yapma imkanı sunduğunu görüyoruz. Kimi zaman kullanıcılarına büyük karlar elde ettire bu işlemler aynı oranda büyük bir riski de beraberinde getiriyor. Yani büyük kar elde etme şansı bulunan kullanıcılar aynı nispette zarar da edebiliyorlar. Peki nedir bu kaldıraçlı işlemler?

ETHDOWN leverage

Kaldıraçlı Kripto Para İşlemleri

Antik Yunan fizikçilerinden Arşimet şöyle der: “Bana ayakta durabileceğim bir yer verin, dünyayı hareket ettireyim.” Kaldıraçlı işlemler de kripto para yatırımcıları için ayakta durabilecekleri bir yer anlamına geliyor diyebiliriz. Eğer doğru kullanılırsa yatırımcıların dünyayı hareket ettirmeleri mümkün. Elbette dikkatli davranılmazsa yatırımcıların dünyaları başlarına da yıkılabilir. Risklerin daima farkında olarak dikkatli hareket etmek gerekiyor. Eğer dayanak noktanız yeterince sağlamsa bir manivela yardımıyla büyük ağırlıkları yerinden oynatabilirsiniz. Bunca analojiyi yapmamızın nedeni siz değerli okurlarımıza kaldıraçlı işlemlerin ne anlama geldiğini daha iyi anlatabilmek kaygısından ileri geliyor. Kaldıraç, borsa platformu tarafından kullanıcılara sunulan bir tür kredi olarak tanımlanabilir. Bu kredi sayesinde kullanıcılar sanki fonları çok daha fazlasıymışçasına işlem yapabiliyor. Bu durumda olmayan fonlarından kar etme imkanı doğuyor. Elbette olmayan fonlarından zarar etme ihtimaliyle birlikte…

Kaldıraçlı işlemler geleneksel piyasalarda da oldukça sıklıkla kullanılan yatırım araçları olarak biliniyor. Borsa yatırım fonları (ETF) için bazı platformlar kaldıraçlı işlem imkanı veriyor. Elbette geleneksel borsalar devletler tarafından düzenli ve sıkı bir biçimde denetleniyor. Buna göre geleneksel platformlarda çok büyük riskler alınmasına izin verilmediği ifade edilebilir. Şunu unutmamak gerekiyor ki kripto para yatırımlarının şans oyunlarıyla ilgisi yoktur. Tahmin etmeye dayandırılan ve sağlam bir dayanağı olmayan yatırımlar kullanıcıları mağdur etme potansiyeline sahip. Özellikle kaldıraçlı işlemlerde bu potansiyel daha da büyüyor.

ETHDOWN

ETHDOWN Nasıl Çalışır?

ETHDOWN nedir konusundan sonra şimdi de ETHDOWN nasıl çalışır konusuna yakından bakalım. Kaldıraçlı kripto para işlemleri son yıllarda çok sayıda kripto para borsası tarafından kullanıcılara sunuluyor. Bu işlemlerden faydalanan kullanıcılar satın alma güçlerini, buna paralel olarak da kar toplamlarını artırıyor. ETHDOWN da kaldıraçlı bir kripto para ürünü olarak ifade edilebilir. Durumu daha iyi ifade etmek adına bir örnekten faydalanalım. 100 dolar değerinde Bitcoin’e (BTC) sahip olduğunuzu varsayalım. Kullandığınız borsa size 50 kat kaldıraç olanağı verdiğinde sahip olduğunuz BTC’nin değeri doğrudan 5000 dolar değerine yükseliyor. Bu durumda başlangıçta sahip olduğunuz miktar “marjin” olarak ifade ediliyor. Satın aldığınız kaldıraçlı ürünün akıbetine göre bu marjin teminat olarak bulunduruluyor. Oldukça riskli bir yapıya sahip olan marjin işlemlerinde iki tür pozisyon bulunuyor. Long ve Short. Short pozisyonunda bulunan kullanıcı o kripto paranın değerinin düşeceğini kabul ediyor. Long pozisyonu da bunun tam tersi anlamına geliyor. Buradan da anlaşılacağı gibi ETHDOWN ürününü tercih eden bir kullanıcı short pozisyonundadır. Kaldıraçlı işlemlerdeki kaldıraç oranı borsadan borsaya değişiklik gösteriyor. Bazen aynı borsada farklı kripto paralar için farklı kaldıraç oranlarının uygulandığı da oluyor. Bazı devletler meydana gelebilecek mağduriyetleri önlemek adına bu tür işlemleri kısıtlıyor. Çünkü tahmin ettiğiniz üzere kaldıraçlı işlemlerin sonu kimi zaman hüsranla bitebiliyor. Kripto para piyasasında daima dikkatli olması gereken kullanıcılar, özellikle bu tür işlemlere soyunmadan önce çok daha dikkatli araştırmalar gerçekleştirmeliler.

ETHDOWN Nasıl Satın Alınır?

ETHDOWN ürününü satın almak için kripto paralarla kaldıraçlı işlemler yapılabilmesine imkan veren bir platformun bulunması gerekiyor. Dünyanın en büyük borsa platformlarından Binance belirli kripto paralarla kaldıraçlı işlemler yapılmasına imkan veriyor. Şunu da belirtmeliyiz ki Ethereum (ETH) için sunulan kaldıraçlı işlemlerin short pozisyonu her borsada ETHDOWN şeklinde belirtilmiyor. Bu sembollerin platformdan platforma değişebileceğini ifade etmemiz gerekiyor. Örneğin bir diğer kripto para borsası Bittrex ETH için kaldıraçlı işlem ürününün short pozisyonu için ETHBEAR sembolünü kullanıyor. Yani ETHDOWN diye bir kripto para bulunmadığını bir kere daha ifade edelim.

ETHDOWN

ETH için kaldıraçlı işlem sunan borsalar arasında Binance, Bittrex, Kraken ya da Bitmex gibi tanındık isimler yer alıyor. Kullanıcılar bu platformlardan dilediğini tercih ederek ETHDOWN ürününe yatırım yapabilir. Ancak bu yatırımların büyük risk içerdiğini bir kere daha ifade etmemiz gerekiyor.

Bu yazımızda ETHDOWN nedir konusuna yer verdik. Daha fazlası için diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala