bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,372.44 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.65 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 597.47 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 145.15 0.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501738 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.438215 0.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141293 2.55%

SEC Eski Başkanı, Spot Bitcoin ETF’lerinin Onaylanabileceğini Belirtti

eski sec baskani spot bitcoin etflerinin onaylanabilecegini belirtti

Büyük yatırım firmaları son dönemde pek çok spot Bitcoin ETF başvurusu yaparken, ABD’nin bu alandaki düzenleyici kurumu olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu başvurulara ne yanıt vereceği merak ediliyordu. Konu hakkında eski SEC başkanı açıklama yaptı.

Eski SEC Başkanına Göre SEC, Bitcoin ETF Onaylamasına Direnemeyebilir

Eski SEC başkanı Jay Clayton, son dönemde sayıları artmaya devam eden spot Bitcoin ETF başvuruları hakkında açıklama yaptı. Clayton açıklamasında, SEC’in bu başvuruları onaylayabileceğini dile getirdi.

Yakın tarihli bir röportajda, eski SEC Başkanı Jay Clayton, Bitcoin ETF’lerini ve onları çevreleyen düzenleyici manzarayı tartıştı. Kripto para birimi alanındaki yaklaşımın görev süresinden bu yana nasıl evrildiğini dikkat çeken Clayton, Bitcoin’in erken günlerini “offshore, perakende, finans piyasalarımızın çekirdeği olmayan” bir olgu olarak nitelendirdi. Clayton, yıkama ticareti ve piyasa manipülasyonu gibi konulardaki endişelerle ilk başta Bitcoin piyasasına kuşkuyla baktığını ifade etti.

Bununla birlikte, Clayton kripto para sektörünün özellikle kurumsal yatırımcılar tarafından atılan etkileyici adımlarla geliştiğini kabul etti. Reputasyonu yüksek şirketlerin Bitcoin’i benimsemeye başlaması, düzenleyici korumalara ve ticaret kapasitesine olan güvenin arttığının bir işareti olarak görüldü. Clayton, büyük itibara sahip bu kurumların kripto piyasaları hakkındaki bilgi ve güvenlerinin etkileyici olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala