bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,619.05 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,312.35 2.63%
bnb
BNB (BNB) $ 605.83 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 141.23 0.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518866 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468421 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149912 1.69%

Elon Musk’tan xAI açıklaması

elon musktan xai aciklamasi

Başarılı girişimci Elon Musk kısa bir süre önce yeni şirketi olan xAI’nin duyurusunu yapmıştı. Elon Musk yeni girişimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

xAI, Evreni Anlamayı ve Mevcut Teknolojik Gelişmelere Alternatif Olmayı Hedefliyor

Elon Musk, yeni kurmuş olduğu yapay zekâ girişimi xAI’nin temel hedefinin “evreni anlamak” olduğunu dile getirdi.

Elon Musk, Twitter Spaces üzerinde gerçekleştirmiş olduğu 90 dakikalık bir sesli sohbet esnasında Dünya’nın evrimi ve medeniyetin kırılganlığı gibi konulardan bahsederken, ilk kez xAI’nin vizyonunu tartıştı. Musk, evreni daha iyi anlamayı hedefleyen xAI’nin amacının “aslında ne olup bittiğini” belirlemek olacağını esprili bir şekilde ifade etti.

Musk, OpenAI ve Google gibi şirketlerin teknolojik gelişmeleri insanların karşılaşabileceği riskleri göz önünde bulundurmadan ilerlettiğini eleştirdikten sonra, xAI’nin kuruluşunu duyurdu. Musk, xAI’nin “sağlıklı bir AGI (Yapay Genel Zeka)” inşa etme çabası içinde olduğunu ve bu sayede Microsoft, Google ve OpenAI’ye bir alternatif oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Bu noktada AGI’nin, bir insan gibi problem çözebilen bir yapay zekâ türünü ifade ettiğini belirtelim.

Musk’ın açıklamasına göre xAI, yapay zekâ modellerini eğitmek için genel olarak erişilebilen tweetleri kullanmayı planlıyor ve ayrıca yapay zekâ yazılımları konusunda Tesla ile de iş birliği yapabilir. Musk, böyle bir iş birliğinin “karşılıklı fayda” sağlayabileceğini ve Tesla’nın otonom sürüş yeteneklerinin geliştirilmesini hızlandırabileceğini belirtti. Son olarak Musk, yapay zekâ şirketlerinin Twitter verilerini kendi modellerini eğitmek için “illegal” bir şekilde kullandığını öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala