bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,493.94 3.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.50 2.64%
bnb
BNB (BNB) $ 563.44 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 139.04 7.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519354 1.73%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453029 2.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133564 5.88%

Elon Musk, Yapay Zeka İçin Harekete Geçti

Elon Musktan Fede Faiz Cagrisi

SpaceX, Tesla ve Twitter CEO’su Elon Musk‘ın yapay zeka planları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yapay zekanın (AI) durdurulması için yazılan mektupa imza atan Musk’ın kendi planlarını sürdürmeye devam ettiği ortaya çıktı.

Teknoloji Devlerinde Yapay Zeka Yarisi

Elon Musk, 10 Bin GPU Satın Aldı

Elon Musk‘ın Twitter’da yapay zeka için harekete geçti. Business Insider’ın haberinde Musk’ın Twitter’da bir AI projesi için hareket geçtiği bildirildi. Şirkete yakın kaynaklara göre Musk, yapay zeka için kullanılmak üzere yaklaşık 10.000 grafik işlem birimi (GPU) satın aldı. GPU’lar büyük ölçekli yapay zeka modellerinde kullanılıyor.

Musk, 18 Mart’ta kamuoyu manipülasyonunu tespit etmek için Twitter‘da yapay zeka kullanacaklarını açıklamıştı. Projenin henüz ilk aşamada olduğu bildirildi. Satın alınan GPU rakamı ise Musk’ın projeye bağlı olduğu şeklinde yorumlandı. Kaynaklardan biri, projenin geniş bir dil modeliyle çalıştığını söyledi. Yapay zekanın Twitter’daki kesin rolünün belirsiz olduğunu da ifade edildi. Elon Musk, bir süre önce Alphabet’in yapay zeka kuruluşu DeepMind’dan Igor Babuschkin ve Manuel Kroiss’i ekibe dahil etmişti.

Diğer taraftan teknoloji dünyasının önde gelen isimleri de yapay zeka ile ilgili endişelerini dile getirmişti. 1.000’e yakın ismin imza attığı mektupta yapay zeka robotlarının geliştirilmesine 6 ay için ara verilmesi talep edilmişti. Elon Musk ve Steve Wozniak’ın yanı sıra Alphabet’in DeepMind ürünü geliştiren uzmanlar ile Stability Al CEO’su Emad Mostaque da imzacılar arasında yer almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala