bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 3.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,133.34 2.73%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.34 5.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526157 3.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475055 5.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150988 5.65%

Elon Musk, Twitter Satın Alma Anlaşmasını İptal Etti

elon musk twitter satin alma anlasmasini iptal etti

Başarılı girişimci Elon Musk, geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için girişimlerde bulunduğunu açıklamıştı. Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma girişimi ilk olarak Twitter yönetimi tarafından sıcak bakılmasa da sonrasında her iki taraf satın alma konusunda anlaşmıştı. Twitter’ı kısa bir süre önce satın aldığını açıklayan Elon Musk, Twitter satın alma anlaşmasını iptal ettiğini belirtti.

Elon Musk Twitter’ı Satın Almayacak

Sosyal medya platformu Twitter’ı daha öncesinde 44 milyar dolara satın almak için bir anlaşma yapan Elon Musk, Twitter satın alma anlaşmasını iptal ettiğini duyurdu. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderilen bir dosyaya göre sosyal medya platformu Twitter’ı satın almaktan vazgeçti.

elon musk twitter satin alma anlasmasini iptal etti 2

Musk, Nisan 2022’de sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için bir teklifte bulunmuş ancak o zamandan beri yapmış olduğu yorumlar, Twitter satın alımı ile ilgili belirsizlikleri devam ettirmişti. Musk’ın avukatları, firmayı Musk’ın kalan tüm hisseleri satın almasını ve platformun tamamen sahibi olmasını sağlayacak olan birleşme anlaşmasını feshedebileceği konusunda geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapmıştı. Elon Musk’ın avukatları tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Elon Musk, birleşme anlaşmasını iptal ediyor çünkü Twitter bu anlaşmanın pek çok hükmünü esaslı bir şekilde ihlal ediyor. Elon Musk’ın birleşme anlaşmasına girerken dayandığı yanlış ve yanıltıcı beyanlar bulunuyor ve bu da olumsuz etkilere neden olabilir.

Elon Musk daha öncesinde 100 milyon takipçisinin olduğu sosyal medya platformunda yüzde 9.2 hisse satın almıştı. Twitter’ın geri kalan hisselerinin satın alımı için hisse başına 54.20 dolar teklif eden Elon Musk’ın bu teklifi, Twitter yönetim kurulu tarafından Haziran 2022’de kabul edilmişti. SEC dosyasına göre Twitter, Elon Musk’a sağlamayı belirttiği bazı verileri sağlamadı ve daha sonrasında bu verileri sağlayacağını reddetti. Musk Mayıs 2022’de Twitter satın alma anlaşmasını geçici olarak askıya aldığını dile getirmişti. Gelinen bu noktada artık Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma konusunda herhangi bir isteğinin ya da teklifinin olmadığını söyleyebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala