bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

Elon Musk, Twitter Davasında İlk Raundu Kaybetti

elon musk twitter davasinda ilk raundu kaybetti

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın alma anlaşmasından vazgeçmesi üzerine dava edilmişti. Elon Musk’ın bu kararı üzerine açılan davada Twitter ilk raundu kazanarak Elon Musk önünde 1-0 öne geçmiş görünüyor.

Twitter – Elon Musk Davasında İlk Skor Twitter’a Gitti

Başarılı girişimci Elon Musk geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için bir anlaşma imzalamıştı. Daha sonrasında anlaşmadan vazgeçtiğini açıklayan Elon Musk’a Twitter dava açacağını duyurmuştu. Elon Musk’a açılan davada Twitter ilk galibiyetini aldı.

Sosyal medya platformu Twitter ve Elon Musk arasında bir hukuk savaşı başlamış durumda. Twitter’ı geçtiğimiz aylarda satın almak için bir anlaşma üzerinde anlaşan Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiğini açıklamıştı. Twitter’ı ilk olarak 44 milyar dolara satın alacağını beyan eden Elon Musk’ın bu hamlesinin ardından Twitter konuyu mahkemeye taşımıştı. Mahkemenin Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma sözünü sürdürmeye zorlamasını isteyen Twitter bu davada ilk raundu kazandı.

elon musk twitter davasinda ilk raundu kaybetti 2

Elon Musk mahkemeden en erken duruşma tarihi olarak 13 Şubat 2023 tarihinin verilmesini talep ederken, Twitter ise Eylül 2022’ye kadar hızlandırılmış bir duruşma talebinde bulunmuştu. Kathaleen McCormick, Twitter’a büyük bir ilk zaferi verdi. 19 Temmuz’da yapılan bir telekonferansta, McCormick hızlandırılmış bir duruşma için karar verdi. Mahkeme, davada yaşanacak gecikmelerin Twitter’a daha fazla zarar vereceğini belirterek, Twitter’ın hızlandırılmış dava talebini onayladı. Konu hakkında Elon Musk’ın avukatları, 15 Temmuz 2022’de yaptıkları başvuruda, davanın en erken 13 Şubat 2023 tarihinde yapılması gerektiğini beyan etmişlerdi. Elon Musk’ın avukatları dilekçede, “Davacının (Twitter) önerdiği program, sanıkları keşif yapma, uzman analizi yapma ve davalarını sunma konusunda anlamlı bir fırsattan mahrum bırakarak ciddi şekilde önyargılı olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala