bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Elliptic Cephesinden ChatGPT Entegrasyon Hamlesi

elliptic cephesinden chatgpt entegrasyon hamlesi

Blockchain ve kripto şirketleri arasında yapay zekâ benimsenmesi artmaya devam ediyor. Bu noktada kripto risk yönetimi şirketi Elliptic cephesinden benzer bir hamle geldi.

Elliptic, Kripto Risk Tespiti İçin ChatGPT’yi Entegre Etti

Kripto risk yönetimi şirketi Elliptic tarafından yapılan son açıklamaya göre, OpenAI tarafından geliştirilen ve son zamanların popüler yapay zekâ sohbet botlarından birisi olan ChatGPT’nin kendi operasyonları için önemli özellikler sunduğu aktarıldı. Şirket bu noktada istihbaratı ölçeklendirmeye ve kripto kullanıcılarına “başka hiçbir yerde bulamayacakları” riskleri açığa çıkarmaya yardımcı olabilmek adına ChatGPT entegrasyonlarını duyurdu.

elliptic cephesinden chatgpt entegrasyon hamlesi 2

Şirket açıklamasında ChatGPT entegrasyonu ile birlikte, kripto tehditlerini tespit etmedeki doğruluğun ve hızın artabileceğini dile getirdi. Söz konusu bu hamle benzer alanda hizmet veren diğer şirketlere göre bir karmaşa oluşturuyor ve bu sebeple kesin sonuçlara ulaşabilmek zorlaşıyor.

Elliptic, “uzun yıllar boyunca tutulan yıllık verilere” sahip, tescilli bir veri kümesi kullanan insan araştırmaları sayesinde kripto kullanıcılarına işlemler, cüzdanlar ve kripto para borsaları ile ilgili risk değerlendirmeleri sunuyor. Şirket tarafından yapılan açıklama ile birlikte ChatGPT entegrasyonunun şirketin operasyonlarına nasıl katkı sağlayacağını ilerleyen günlerde görebilmek mümkün olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala