bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,027.62 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.54 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 543.93 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 135.81 0.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48685 2.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445065 1.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146585 2.15%

e-CNY Uygulaması, Çin’deki iOS ve Android Uygulamalarında

e cny pilot uygulamasi ios ve android uygulamalarinda

Çin’in uzun süredir üzerinde çalıştığı e-CNY‘nin pilot uygulaması artık Çin’deki iOS ve Android uygulama mağazalarında yayına girdi. Kullanıcılar artık iOS ve Android uygulamaları üzerinden deneme yapabilecek.

e-CNY Uygulaması iOS ve Android Uygulamalarında Yayında

e-CNY‘nin pilot versiyonu artık Çin’deki iOS ve Android uygulamalarında yayına girdi. Çin’deki bireysel kullanıcılar artık kişisel cüzdan açma ve yönetimi ile e-CNY takas ve dolaşım hizmetlerini denemek için uygulamanın bir sürümünü indirebilecekler. Konu ile ilgili olarak Çin’in Yerel bir haber kaynağı olan BlockBeats’in Twitter paylaşımı şu şekilde;

e-CNY uygulaması artık iOS ve Android uygulama mağazalarında mevcuttur. Bu Uygulama, Çin’in CBDC’sinin bireysel kullanıcıların pilot denemeler yapması için resmi hizmet platformudur ve e-CNY kişisel cüzdan açma ve yönetimi, e-CNY değişimi ve dolaşım hizmetleri sağlar.

Bunun yanında deneme uygulamasını indirmek ve cüzdanı etkinleştirmek için kullanıcıların fiziksel olarak 11 konumdan birinde bulunmaları gerekiyor bunlar şu şekilde sıralanmış; Shenzhen, Suzhou, Xiong’an, Chengdu, Şangay, Hainan, Changsha, Xi’an, Qingdao, Dalian ve Kış Olimpiyatları alanı.

Ayrıca hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz aylarda Çin’de devlete ait dört banka; yaklaşan Kış Olimpiyatları öncesinde dijital yuan benimsenme oranını artırmak için yeni bir dijital yuan (e-CNY) kuponu yayınlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala