bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,706.94 2.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.34 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 580.57 1.53%
solana
Solana (SOL) $ 186.65 1.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626758 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648772 0.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222373 20.29%

dYdX, Cosmos SDK ile Kendi Blockchain Ağını Geliştiriyor

dYdX Cosmos Ekosistemi ile Kendi Blockchain Ağina Geçiyor

Blockchain teknolojiler yeni nesil ürünlerin de etkisi ile tüm hızıyla gelişiyor. Özellikle özel şirketlerin alana el atması sonrası artan rekabet, projelerin de aktivitelerine oldukça etki etmiş durumda. Son olarak kripto borsası dYdX, V4 güncellemesinin bir parçası olarak yeni Blockchain ağına taşınıyor.

dYdX, Cosmos SDK ile Kendi Blockchain Ağını Geliştiriyor

dYdX, Proof of Stake Konsensüs Yapısına Yeni Bir Blockchain Ağı Geliştiriyor

Popüler kripto türev borsalarından dYdX, kısa bir süre önce dYdX V4 güncellemesinin bir parçası olarak kendi Cosmos tabanlı Blockchain ağı geliştiriceğini açıkladı. Hâli hazırda Starkware tarafından geliştirilen bir Ethereum Layer 2 ölçekleme ağı StarkEx üzerinde çalışan borsa, bu yeni ağ ile birlikte gelişimini hızlandıracak.

Konuyla alakalı olarak konuşan dYdX’in Kurucusu Antonio Juliano şu ifadelere yer verdi:

“Merkeziyetsiz, zincir dışı bir sipariş defteri ile eşleştirme motoru geliştirmek ve büyük bir DeFi protokolü olarak Ethereum’dan dYdX’e özgü bir zincire geçmek çok fazla test edilmedi. Ancak bunun dYdX ekosistemine bir ağa sahip olma konusunda en iyi şansı verdiğine inanıyoruz”

Cosmos Nedir?

dYdX’in kullanmayı planladığı Cosmos, güçlü çapraz zincir oluşturma yeteneklerine sahip, bağımsız bir Blockchain ağı oluşturmayı kolaylaştıran bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Ağın temeli Tendermint Proof of Stake konsensüs mekanizmasına dayanır. Projeler Cosmos aracılığı ile kendi ağlarını genişletebilir ve yerel token’larını Cosmos sistemi üzerinden kendi ağlarına entegre edebilirler.

Cosmos hakkında daha detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala