bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,661.86 0.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,251.10 2.80%
bnb
BNB (BNB) $ 607.91 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 157.92 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.549432 0.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504569 0.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161352 2.36%

Dubai Kripto Düzenlemelerini Yıl Sonuna Kadar Bitirmek İstiyor

Dubai Kripto Duzenlemelerini Yil Sonunda Bitmek Istiyor1

Kripto para düzenlemeleri konusunda küresel bir telaş söz konusu. Bunun arkasındaki en büyük sebep de trilyon dolarlık bir sektörün halen belirli çerçevelerce korunmaması. Bu noktada her ülke kendi içerisinde belirli politikalar üzerinde çalışıyor. Dubai ise bu alanda en çok yatırım yapan ülkelerden biri. Birçok kripto şirketine çeşitli teşvik ve lisanslar aracılığı ile destek sunan Dubai, kripto çerçevesini ise yıl sonuna kadar tamamlamayı vadediyor.

Dubai Kripto Duzenlemelerini Yil Sonunda Bitmek Istiyor 21

Dubai Kripto Düzenlemelerini Yıl Sonunda Kadar Tamamlamak İstiyor

Kripto varlıklar günümüzde birçok alanda hizmet veriyor. Merkezindeki Blockchain teknolojisi ile günden güne daha çok alanda kullanılan kriptolar, lojistikten finansa, uluslararası ödemelerden eğlenceye kadar birçok alanda hizmet veriyor. Ancak kripto, hâlen kesin bir çerçeveye veya tanıma sahip değil. Doğal olarak bu durum, hem kurumsal yatırımcıların hem de genel kullanıcıların çekincelerinin artmasına neden oluyor. Dubai gibi ülkeler ise bu alanda hızlı bir düzenleme çalışmasına girmiş durumda.

Dubai’nin sektör için özel olarak yetkilendirdiği düzenleyici Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA), şirketlerin ürün oluşturmak veya piyasaya sürmek için kullanabilecekleri kapsamlı bir düzenleyici çerçeve henüz yayınlamadı. Ancak düzenleyici, yerel şirketlere, çerçevenin yıl sonuna kadar geleceğine dair güvence verdi. Bu da şirketlerin geleceğe yönelik planlama yaparken daha rahat hareket etmesine olanak tanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala