bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,725.95 0.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,592.10 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 586.75 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 186.17 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62186 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651258 0.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21539 17.78%

Doge’nin En Büyük Rakibi Shiba Inu (SHIB) Nedir? Nasıl Alınır


Shiba Inu Coin (SHIB) Grafiği

Shiba Inu (SHIB) Hesaplama

Kripto para piyasalarında sürekli gelişmeler meydana gelir ve bu durumun sonucu olarak Dogecoin’in (DOGE) en büyük rakibi Shiba Inu (SHIB) ile alakalı Shiba Inu yorum, Shiba coin son dakika ve Shiba Inu coin hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatacağız.

Shiba Inu Nedir?

shiba

Shiba Inu coin, Dogecoin gibi sadece şaka amacıyla çıkarıldı. Ama kripto para piyasalarında Dogecoin’in popülerleşmesi ile birlikte ciddi oranda popülerleşti ve Shiba Inu yorumları ve Shiba coin son dakika haberleri oluşmaya başladı.

Shiba Inu’nun Özellikleri Nelerdir?

Shiba Inu, kripto para piyasasında (SHIB) kodu ile bilinir. 2020 yılının Ağustos ayında anonim kişilerce piyasaya sürülen SHIB, kısa bir süre içerisinde büyük bir popülariteye ulaştı ve Dogecoin katili (DOGE Killer) unvanını aldı. “Ryoshi” takma adını kullanan kişi veya kişilerce geliştirilen SHIB, bu rehber içeriğin hazırlandığı sırada 3.2 milyar dolarlık piyasa değerine sahipti. Coingecko verilerine göre SHIB’in şu anki dolaşımdaki arzı ise 497.730.966.630.395 seviyesinde.

Shiba Inu coin, Shiba coin son dakika haberleri, pazarlama ve tanıtım yöntemleri ile birlikte kripto para piyasasındaki psikoloji ile alakalıdır.

Shiba Inu Gelecek Vaat Ediyor mu?

E1VNRndXMAUgnOz

Shiba Inu yorumlarında en can alıcı nokta projenin gelecek vaat edip etmediği yatıyor. Shiba Inu son dakika haberleri, Shiba Inu coin hakkında sık sık bahsedildiğini görebiliriz. Shiba Inu coin hakkında, çoğunlukla yatırımcı psikolojisi ve pazarlama yöntemleri ile ilerletildiğini söyleyebiliriz. Ayrıca Binance ve Coinbase Pro gibi borsalarda listelenmeleri de Shiba Inu gibi kripto paraların potansiyel geleceği olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak Shiba Inu son dakika haberleri kısmında Shiba Inu topluluğunun Shiba Inu coin’in kurduğu merkezsiz borsa olan ShibaSwap’u kurmaları ise, Shiba Inu’nun gelecekte önemli bir yere gelebileceğine işaret ediyor. Özellikle sadece şaka amaçlı oluşturulan Dogecoin’in de kripto para piyasasında önemli bir yere sahip olduğunu düşünürsek, Shiba Inu’nun da Dogecoin gibi geleceği olabilir.

Shiba Coin Geleceği

Shiba coin, Dogecoin’in popülerleşmesi ve kripto paralarda boğa piyasasının tam ortasında Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’in cüzdan adresine SHIB coin arzının yarısını yollamaları ile birlikte ciddi bir heyecan yarattılar. Şu an tamamen pazarlama, tanıtım ve yatırımcı psikolojisinden yararlanan Shiba Coin’in ShibaSwap isimli merkezsiz borsa açarak Shiba Inu’nun geleceğinin diğer şaka amaçlı oluşturulmuş kripto paralara oranla daha açık olduğunu söyleyebiliriz. Ama eğer Shiba coin, ShibaSwap’un da 1 milyar dolarlık işlem hacmine sahip olduğu için daha birçok özellik getirilebilir.

Shiba Coin Hangi Borsalarda Bulunur

shibatoken token logo

Shiba coin’i dünyanın en büyük borsaları Binance, Coinbase Pro ve Huobi Global gibi borsalar başta olmak üzere dünyanın birçok borsasında SHIB/USDT başta olmak üzere birçok farklı işlem çiftleri üzerinden alım satım işlemleri gerçekleştirilebilir. 

Shiba Coin Nasıl Alınır?

Shiba Inu almak için kredi kartı, üçüncü parti ödeme uygulamaları üzerinden transfer, EFT/Havale işlemleri ve merkezsiz borsalar üzerinden alım satım işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Shiba Inu Coin (SHIB) Satın Alma

  • Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.

  • Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak kullanacağınız itibari para birimini seçin.

  • Ardından itibari para birimini seçip ne kadar SHIB alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.

  • Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.

  • İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa SHIB coin alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Shiba Inu (SHIB) Satın Alma

  • Borsanın ödeme gerçekleştireceğiniz itibari para birimi ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.

  • Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.

  • Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.

  • Sonrasında yatırdığınız parayla SHIB coin alın.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

EFT/Havala İşlemleri ile SHIB Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla SHIB satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından banka hesabını tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra banka ve borsa sizi bilgilendirir. Fonlarınızı yatırdıktan sonra ise borsalardan alım gerçekleştirebilirsiniz. 

Dolaşımda Kaç Shiba Inu (SHIB) Coin Var?

Coingecko verilerinde şu anda dolaşımda 497.730.966.630.395 SHIB’in olduğu belirtiliyor, toplam arz ise 1.000.000.000.000.000 SHIB olarak ifade edilmiş.  Öte yandan Shiba Inu web sitesinde yer alan bilgilere göre toplam arzın sadece %50’lik kısmını Uniswap’a likidite olarak eklediklerini ifade eden geliştirici ekip, geriye kalan %50’lik kısmı ise Vitalik Buterin’in cüzdanına göndererek yaktıklarını ifade ediyor. Ancak Vitalik Buterin cüzdanındaki bu kripto para birimlerinin %10’luk kısmını COVID-19’un yayılmasını önlemek için Hindistan’a bağışladı. Trilyonlarca Shiba Inu’yu Hindistan Covid-19 ile mücadele için bağışlayan Vitalik Buterin geriye kalan %40’lık kısmı ise ölü bir cüzdana göndererek yaktı. Shiba Inu’nun kripto para madenciliğini desteklemediğini de belirtelim.

Shiba Inu, web sitesinde iki farklı kripto para biriminden daha bahsediliyor LEASH ve BONE. Ancak şu an itibariyle bu token’lara ilişkin hiçbir gelişme yok.

2021 yılının Mayıs ayında Shiba Inu, Dogecoin’in de etkisiyle yüz milyonlarca dolarlık işlem hacmine ulaştı.

Shiba Inu’nun Güncel Projeleri

Şu anda Shiba Inu, ShibaSwap’ın tamamlamaya çalışıyor. ShibaSwap ile birlikte Shiba Inu, ShibaSwap ile birlikte BONE ve TREAT token’larını da kullanıma sunacak.

ShibaSwap DEX’in ve yukarıda bahsedilen tokenlerin piyasaya sürülmesi, DeFi alanı kullanım aradığı için Shiba Inu’yu çok daha ciddi bir proje gibi gösterecek gibi görünüyor.

Shiba Inu, Shiba Inu Rescue adlı başka bir proje geliştirdi. Bu proje, kaybolan veya kurtarılmaya ihtiyacı olan gerçek Shiba Inu köpeklerinin kurtarılmasını hedefliyor.

Shiba Inu’nun Geleceği

Shiba Inu, ağda ek yükseltmelerin yanı sıra yeni özelliklerin de sözünü verdi. Yeni gelecek bu özelliklerden biri de NFT sektörüne giriş olabilir. Böyle bir durumda, kullanıcılar, benzersiz token’ları alıp satabilecek. Zira ekip Shiba NFT’leri yaratmak için Shiba Artist Incubator’ı başlattı.

Analistler, Shiba Inu’nun fiyatının uzun vadede artabileceğine inanıyor.

Ayrıca Shiba Inu’nun, Ethereum ağı içinde inşa edildiğinden, Ethereum’daki gelişmelerden de büyük ölçüde etkilendiğini unutmayın.

Shiba Inu Yorumları

Shiba Inu kripto para piyasalarındaki boğa sezonunda hem pazarlama taktikleri hem de beklentilerle birlikte çok önemli seviyelere geldi. SHIB coin patlama gerçekleştirince de Ethereum’un kurucusu Buterin, cüzdanındaki SHIB coin’lerin tümünü Ethereum’a çevirdi ve fonun tamamını Hindistan’da Covid-19 ile mücadele eden bir vakıfa bağışladı. Bunun sonucu olarak SHIB coin’in piyasa değeri ciddi bir oranda düştü ama yine de piyasa değerinin 10 milyar dolara yakın olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Shiba Inu coin’in kullanımını teşvik etmek için merkezsiz borsası olan ShibaSwap’un kurulması ise, Shiba Inu’nun daha fazla likiditeye sahip olarak daha sık kullanılabileceğini bizlere gösteriyor. Bu da, Shiba Inu’nun popülerleşmesi ile birlikte daha fazla özelliği kapıya getirebilir. 

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner