bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,081.63 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.49 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 540.87 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 138.82 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487459 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443137 1.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147434 0.77%

Dell Technologies ve NVIDIA, Yapay Zekâ için Project Helix’i Tanıttı

dell technologies ve nvidia yapay zeka icin project helixi tanittirg

Birçok şirket yapay zeka konusunda adımlar atmaya başladı. Bu şirketler arasında Dell Technologies ve NVIDIA da yer alıyor. Dell Technologies ve NVIDIA işletmelerin hızlı ve güvenli bir şekilde daha iyi müşteri hizmetleri, pazar istihbaratı, kurumsal arama ve benzeri birçok yeteneği sunabilmeleri için yerinde üretken, yapay zekâ modelleri oluşturmalarını kolaylaştıracak ortak bir proje duyurdu.

Dell Technologies ve NVIDIA’dan Yapay Zekâ Modelleri Oluşturmalar için Hamle

Dell Technologies ve NVIDIA güvenli ve yerinde üretken yapay zekâ için Project Helix’i tanıttımını gerçekleştirdi. Project Helix, Dell ve NVIDIA altyapısı ve yazılımlarına dayalı teknik uzmanlık ve önceden oluşturulmuş araçlarla uçtan uca çözümler sunacak. Bu proje, işletmelerin kendi verilerini kullanarak üretken, yapay zekâyı sorumlu ve doğru bir şekilde daha kolay dağıtmalarına yardımcı olan kapsamlı bir plan içeriyor.

dell technologies ve nvidia yapay zeka icin project helixi tanittidfvdg

Project Helix; altyapı sağlama, modelleme, eğitim, ince ayar, uygulama geliştirme ve kullanımdan, çıkarım yapma ve sonuçları düzenlemeye kadar tüm üretken yapay zekâ yaşam döngüsünü destekleyecek. Onaylanmış tasarımlar, işletmelerin yerinde üretken yapay zekâ altyapısını hızla oluşturmalarına yardımcı olacak.

Project Helix müşterilere, yapay zekâ yaşam döngüsünün tamamında araçlar sağlamak için NVIDIA AI Enterprise yazılımını da içeriyor.

Dell Technologies Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Operasyonlardan Sorumlu Eş Başkanı Jeff Clarke, projeyle ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Project Helix, işletmelere günümüzde yeterince kullanılmayan büyük miktarda veriden daha hızlı ve güvenli bir şekilde değer elde etmeleri için amaca yönelik yapay zekâ modelleri sunuyor. Ölçeklenebilir ve verimli bir altyapı ile işletmeler, faaliyet gösterdikleri sektörlere yeniden şekil verecek yeni bir üretken yapay zekâ çözümleri akımı yaratabiliyor.

NVIDIA’in Kurucusu ve CEO’su Jensen Huang ise konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Üretken yapay zekâ alanındaki inanılmaz ilerlemelerle, işletmelerin daha fazlasını daha az kaynakla yapma talebinin kesiştiği bir dönemdeyiz. Dell Technologies ile iş birliği yaparak, işletmelerin üretken yapay zekâ uygulamaları oluşturmak ve işletmek için kendi verilerini güvenli bir şekilde kullanarak işlerini dönüştürmelerini sağlayan son derece ölçeklenebilir ve verimli bir altyapı tasarladık.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala