bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,780.36 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,164.33 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 616.41 2.45%
solana
Solana (SOL) $ 148.15 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529544 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473554 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152475 0.97%

DeFi Protokolü Ankr, Hack Saldırısına Uğradı

defi protokolu ankr hack saldirisina ugradier

Kripto para sektörü gelişeme kaydetmeye devam ederken, bu alandaki saldırılar da artış gösteriyor. Son olarak hack saldırısı ile gündeme gelen isim DeFi protokolü Ankr oldu. DeFi protokolü, kod yapısında sınırsız token basılmasına izin veren bir hata nedeniyle saldırıya uğradı. Bu hata, katrilyonlarca dolarlık bir token basımı gerçekleştirdi. Hacker, aBNBc tokenını bastıktan sonra, 20 trilyon aBNBc ile BNB alımı gerçekleştirdi.

DeFi Protokolü Ankr, Hack Saldırısı ile Karşı Karşıya

DeFi protokolü Ankr, hack saldırısına uğradı. Saldırının ardından başka bir fırsatçı, dakikalar içinde 10 BNB’sini 15.5 milyon dolara çevirdi.

Güvenlik araştırma şirketi PeckShield’e göre, Ankr sözleşmesinin arkasındaki kod, herhangi bir kullanıcının herhangi bir doğrulama olmaksızın protokolün sınırsız miktarda basmasına izin veriyor. Bu, saldırganın aBNBc altı katrilyonunu basmasına izin verdi.

CoinGecko verilerine göre hacker, PancakeSwap ve ApeSwap’teki aBNBc likidite havuzlarını neredeyse tamamen boşalttığı için, token değerinin yaklaşık yüzde 99’unu kaybetti. Bunun yanında Binance, olayı araştırmak için şu anda ilgili taraflarla çalıştığını iddia ederek saldırıyı ele aldı. Borsa, kullanıcılarına fonlarının güvende olduğuna dair güvence verdi. 


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala