bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,632.05 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.70 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 607.49 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 8.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517184 5.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465346 6.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148217 8.30%

Dash (DASH) Coin Nedir?

Başlangıçta Xcoin ve Darkcoin olarak bilinen Dash (DASH), Bitcoin protokolünün bir çatalı olan Litecoin‘in bir çatalı olarak Ocak 2014’te Evan Duffield tarafından Bitcoin’in işlem süreleri ve gizlilikle ilgili kusurlarını gidermek için piyasaya sürüldü. Dash, Masternode’ları kullanarak işlemleri daha yüksek hızlarda gerçekleştirirken X11 algoritması ile kullanıcılarının anonimliğini korumak için tasarlandı.

DASH, güvenli X11 algoritması ve iki popüler özelliği olan InstantSend ve PrivateSend ile popülerdir. InstantSend, kullanıcıların DASH blok zincirinde işlemlerin onaylanmasını beklemeden DASH aktarmalarına olanak tanır. PrivateSend, kullanıcıların DASH işlemlerini izlemeye çalışan herhangi bir gözlemciyi zorlaştıran özel bir sırayla göndererek işlemleri gizlemelerini sağlar.

DASH Nasıl Çalışır?

DASH, madencilerinin ve Masternode’larının birlikte çalışmasına izin veren iki katmanlı bir ağ kullanır. Bir katman, yeni bloklar oluşturmak ve blok zincirini güvence altına almak için rekabet eden madenciler tarafından desteklenmektedir. Madenciler, DASH blok zincirinin işlem geçmişini korurken, çifte harcamayı önler.

Diğer katman, 1000 DASH stake ederek bir madencinin bazı işlevlerini alan ağdaki kullanıcılar olan Masternode’lar tarafından kontrol edilir. Masternode’lar, işlemleri sipariş ederek ve doğrulayarak madencilere yardımcı olur

Dash ve Bitcoin arasındaki önemli bir fark, DASH’ın ortalama blok süresinin 2,5 dakikalık (10 dakikaya kıyasla) olması ve madencilerin her blokta basılan DASH’in yalnızca %45’ini almasıdır (Bitcoin’de %100 yerine). DASH, DASH Ağındaki ücretler için ödeme yöntemlerinden biri olarak DASH yardımcı tokenini kullanır ve DASH’in Masternode sisteminde stake yapmak için kullanılır ve kullanıcıların ödüller karşılığında ağın güvenliğini sağlamasına yardımcı olur.

dash

DASH Ne Zaman Çıktı?

Dash, 2014 yılında Evan Duffield tarafından “Xcoin” olarak kuruldu ve daha sonra “Darkcoin” olarak yeniden markalaştırıldı ve daha sonra platformunu “dijital nakit” olarak daha iyi temsil etmek için 2015 yılında DASH adıyla yeniden markalandı. Duffield, sadece bir haftasonunda kodlayarak bir hobi olarak başladığını iddia etti.

Duffield, Aralık 2017’de görevinden ayrıldı ve protokolün operasyonlarını DASH Core Group’a bıraktı. DASH, Bitcoin ile birlikte geliştirilen ilk alternatif kripto para birimlerinden biriydi ve son yıllarda diğer tüm kripto para birimleri arasında 2018’de 12. Sıraya kadar yükselen blok zinciri alanında çok öne çıktı.

DASH’i Benzersiz Yapan Nedir?

Dash, madencilik için X11 algoritmasını kullanır. Potansiyel bilgisayar korsanlarının 11 farklı sorunu çözmesi gerekeceğinden, 11 farklı hash işlevinin birleşimi onu çok güvenli hale getirir. Dash ayrıca özel gönderme ve anında gönderme gibi etkileyici özellikler kullanır.

DASH’in şu anda 5000’den fazla Masternode’u var ve bu da onu dünyanın en büyük ağlarından biri haline getiriyor.

DASH, uzun metrajlı bir belgesel ve Dash Force Haber Ekibi gibi birçok topluluk projesini finanse etti.

DASH Değerini Nasıl Alır?

DASH, merkezi olmayan bir değer alışverişi görevi görür ve ekosisteme yatırım yapan kullanıcılar arasındaki işlemleri kolaylaştırır. DASH’in 2021’de DAPP’lerin ve diğer değer depolarının platformda başlatılmasına izin verecek test ağını piyasaya sürmesi planlanıyor.

DASH Dao, çözülen her bloğun %10’unu alır. DASH DAO, madencilikten elde ettiği %10’luk kısmı, merkezi olmayan bir oylama sistemi kullanarak yönetişim tarafından kararlaştırıldığı şekilde yatırım yapmak için kullanır. Bu, DASH topluluğunun, DASH için sürekli geliştirmeyi, entegrasyonları ve diğer etkinlikleri destekleyen Dash Core Group, Inc. (DCG) dahil olmak üzere birçok finanse edilen kuruluş oluşturmasına olanak sağlamıştır.

DASH, DASH’de işlemlere izin veren çeşitli satıcılar ve tedarikçilerle dünya çapında benimsendiğini gördü. DASH, Venezuela’da 40.000’den fazla DASH cüzdan kullanıcısı bulunan çok popülerdir. DASH’i destekleyen şirketlerin bir listesi resmi web sitesinde bulunabilir.

DASH Ağı Güvenli Mi?

DASH, Bitcoin gibi, ağ üzerinde yapılan tüm işlemleri halka açık bir defterde saklar. Bu, ağın, kullanıcıların cüzdanlarında işlem yapmak için yeterli paraya sahip olduğunu doğrulayabilmesi içindir. Bununla birlikte, Bitcoin’den farklı olarak DASH, madencilerin ve Masternode’ların birlikte çalıştığı iki katmanlı bir ağ kullanır. Bu, ek güvenlik sunarken işlemleri işlemek için Bitcoin’den daha hızlı olmasını sağlar.

Ağın güvenliğini sağlamak için Masternode’ları kullanan haydut madenciler, DASH’ı kendi başlarına etkisiz hale getiremezler. Kötü niyetli aktörler veya haydut madenciler madencilik gücünün %51’ini ele geçirse bile, Masternode operatörleri madencileri kontrol altında tutacaktır. Masternode’ları madenciler için X11 algoritmasıyla birleştirerek DASH, kötü oyunculara karşı inanılmaz derecede dayanıklı hale gelir.

Diğer Teknik Veriler

Ana node’lar, bir ağı yöneten herhangi bir bilgi işlem cihazı (bilgisayar, telefon vb.) olarak tanımlanır. Masternode’lar, ek teminat gereksinimleri olan yönetim merkezleridir.

Madenciler, madencilerin rolü ağın güvenliğini sağlamak ve her DASH işlemini işlemek. Madenciler bunu DASH ağında, işlem bloklarını birbirine zincirlemelerine olanak tanıyan bir X11 hesaplama problemini çözerek başarır.

X11 Dash ana geliştiricisi Evan Duffield tarafından oluşturulan, yaygın olarak kullanılan bir karma algoritma. X11 algoritması, 11 farklı karmadan (blake, bmw, groestl, jh, keccak, skein, luffa, cubehash, shavite, simd, echo) oluşan birden fazla tur kullanır, böylece onu modern tarafından kullanılan en güvenli ve daha karmaşık şifreleme karmalarından biri haline getirir. kripto para birimleri.

dashborsa

Dash (DASH) Fiyatı Nedir?

Dash (DASH) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Dash Coin $ 29.63 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Kasım ayı itibariyle Dash Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1.493 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Dash yılın en düşük seviyesini ise 0,213899 dolarla belirledi


Dash (DASH) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Dash Coin 964,87 TL TL’den işlem görüyor. Dash Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -7.27% değişim gösterdi. Dash Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 39,706,111 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 348,843,538 dolar seviyesinde


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala