bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,879.92 3.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.34 5.48%
bnb
BNB (BNB) $ 580.70 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 168.03 6.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525375 1.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482618 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154813 2.96%

Dao Token (DAO) Nedir?

Dao Token DAO nedir 2

Dao token (DAO) DaoMaker adlı bir kripto para platformunda kullanılmak üzere tasarlanmış bir dijital değerdir. Söz konusu platform yeni girişimleri çeşitli hususlarda desteklemek adına tasarlandı. DaoMaker platformu sayesinde yeni girişimciler son teknolojilerden kolaylıkla faydalanabilecek. Bu sayede yatırımcıları için mevcut riskleri azalacak ve daha dirençli teşebbüsler oluşturabilecekler. DAO token’ler bu platformun işlevselliğini sağlayan kripto paralar olarak dikkat çekiyor. Bu içerik boyunca DaoMaker platformundan ve bu platformun kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsediyor olacağız. Ayrıca platformun kripto parası DAO token’lere yönelik detaylı verilere yine bu yazıda yer vereceğiz.

DaoMaker platformu, isminden de anlaşılacağı üzere yeni merkezsiz otonom organizasyonların gelişimine olanak veren yenilikçi bir platformdur. Dao token’ler sayesinde işlevlerine devam eden bu platform kullanıcılarına ölçeklenebilir teknolojiler sağlıyor. DAO token kullanıcıları fikirlerini token haline getirebiliyor. DaoMaker, girişimcilerin ihtiyaç duydukları finansman desteğini sağlayarak kitleler için risk sermayesini yeniden tanımlamayı amaçlayan bir platformdur. DaoMaker platformu işlemlerine başladığı ilk andan itibaren girişimcilere destek oldu. Bu sayede kripto para piyasasının da gelişimine önemi yadsınamayacak bir katkı sağladı.

DAO

DaoPad adı verilen platform DaoMaker ekosisteminde yer alıyor. DaoPad topluluk üyelerinin DAO token’lerini DaoMaker Vault’a yatırmasına izin veren bir çoklu yatırım platformudur. Bu platform sayesinde kripto para kullanıcıları çeşitli avantajlardan faydalanıyor. DaoMaker, kripto para topluluğuna yeni bir enerji kazandırıyor. Platform tarafından sunulan olanaklar sayesinde DAO alanında sürekli gelişmeler yaşanması sağlanmış. Platform tarafından yeni bir terim gündeme getiriliyor. Sosyal madencilik adı verilen hizmet sayesinde deminden beri saymakta olduğumuz imkanlar gerçekleşebiliyor.

Dao Token (DAO) ne zaman çıktı?

Dao token’lerin ev sahibi platformu DaoMaker iki kişiyle tarafından hayata geçirildi. Christoph Zaknum ve Giorgio Marciano. DaoMaker platformunu yaratmadan önce, Christoph başarılı bir mekatronik eğitimi almıştı. Ancak, DaoMaker fikri Christoph’un aklında yer ettiği sırada bu isim tıp öğrencisiydi. Öte yandan Giorgio, yazılım ve geliştirme endüstrilerinde 16 yıldan fazla deneyime sahip birisi olarak biliniyor. Bu isim projenin CTO’su olarak, şirketin yazılım ve ürünler için teknoloji geliştirmesine liderlik ediyor.

Şu anda, ekip 20’den fazla kişiden oluşuyor. DaoMaker’ın şu anki CEO’su Christoph Zaknum şirketin aynı zamanda kurucusudur. Kripto paraların dünyasına hızlı bir giriş yapan bu isim Bitcoin Cash’e (BCH) yatırımlarda bulunmuştu. Zaknum daha sonra kripto paraların altında yatan teknoloji blockchain alanına merak sardı.  Belirli araştırmalardan sonra Zaknum blockchain’in daha da geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalar sonuç verdi ve piyasadaki ön satışlara yatırım yapmayı mümkün hale getiren ICO Dog platformu meydana geldi. Bu başarının ardından kendisine bir ün yapmayı başaran Zaknum 2018 yılında Dao token’lere start verdi. O günden bu yana DaoMaker platformu başarılı bir biçimde faaliyetlerini sürdürüyor.

DaoMaker nedir

Dao Token (DAO) Fiyatı Nedir?

DaoMaker platformunun kripto parası Dao token’lerin en yeni fiyat verileri aşağıda bulunuyor. Kullanıcılar aşağıdaki başlıklardan faydalanarak DAO token’lerin fiyatını yakından ve anlık olarak takip edebilir. DAO token ve DaoMaker platformunun kripto para topluluğuna detaylı bir şekilde tanıtılması adına proje ekibi bazı evraklar hazırlamış. Bu evraklarda yer alan verilere göre DAO token’ler hakkında birtakım ilgi çekici gerçekler ortaya çıkıyor. Buna göre DAO token’lerin piyasaya toplamda ne kadar arz edileceği net olarak ifade edilmiş. Bu kripto paralardan piyasada en fazla 312 milyon adet görebileceğiz. Yani DAO token’ler sınırlı arza sahip kripto paralar. Bu miktarın şimdiye dek yalnızca %25’lik bir kısmı dolaşıma dahil edilmiş. Yani dolaşımda bu içeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre yaklaşık 63 milyon DAO token yer alıyor.

Dao Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 DAO token [mcryptocoin=”DAO” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. DAO token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”WOW” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. DAO token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”DAO” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”DAO” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Dao Token Kaç Dolar?                             

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 DAO token [mcryptocoin=”DAO” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle DAO token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,013 dolarla kaydetti. Bununla birlikte DAO token yılın en düşük seviyesini ise 0,000023 dolarla belirledi.

DAO nedir

Dao Token (DAO) Nasıl Çalışmaktadır?

Dao Token’lerin platformu DaoMaker, kullanıcılarına çok sayıda imkan sağlıyor. Platform dahilinde bir tür token sistemi yer alıyor. Bu sistemin “dinamik coin arzı” (DYCO) olarak adlandırıldığını görüyoruz. Bu sistem dahilinde yatırımcıların belirli avantajlarla buluşturulduğun biliyoruz. Söz konusu avantajlar arasında çeşitli token yakma etkinliklerinden faydalanma gibi hizmetler bulunuyor. DaoMaker platformu ekosisteminde pazarlama, kripto para toplulukları, token altyapıları ve çeşitli ortaklıklar yer alıyor. Kullanıcıların bu ekosisteme dahil olarak kendilerine sunulanlardan kolaylıkla faydalanması mümkün. DaoMaker, her geçen gün büyümeye devam eden kripto para piyasasına yeni girişimcilerin dahil edilmesini mümkün hale getiren yenilikçi ve kolaylaştırıcı bir platformdur.

Dao Token (DAO) Nasıl Satın Alınır?

Dao token’lerin satın alınması belirli borsalar üzerinden gerçekleşiyor. Bu borsaların başında Gate.io, KuCoin, Uniswap ya da Okex gibi isimler yer alıyor. Kullanıcılar Gate.io platformu üzerinden USDT ya da ETH gibi kripto paralar aracılığıyla DAO token sahibi olabiliyorlar. Kripto para yatırımı yapmadan önce gerekli araştırmaları yaparak karar vermek kullanıcıların kendi inisiyatifi dahilinde bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala