bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,450.73 2.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,005.77 3.08%
bnb
BNB (BNB) $ 584.38 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522281 3.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442579 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148849 5.89%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomik Önlem Paketini Açıkladı

cumhurbaskani erdogan ekonomik onlem paketini acikladi

Kabine Toplantısı sona ermesinin ardından kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamalarda yeni ekonomik önlem paketini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

“Finans hareketlerinin, fahiş fiyat artışlarının yol açtığı sıkıntılar elbette hepimizin canını yakıyor. Bu konjonktürel sıkıntılara başa çıkabilecek iradeye sahibiz. Hükümet olarak gereken adımları atıyoruz. Stokçuluk, fahiş fiyatla günlük hayatı zorlaştıranlar hakkında bakanlıklar ve ilgili kurumlarımız harekete geçmişlerdir.

Kurdaki dalgalanmalara da değinen Erdoğan, vatandaşların tasarruflarını değerlendirmek için yeni bir ekonomik sistemi tanıttı:

Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bu yeni araç ise şöyle işleyecek. Vatandaşlarımız bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak.”

cumhurbaskani erdogan ekonomik onlem paketini acikladi 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Altınlar Ekonomiye Kazandırılacak”

Ülkedeki altın birikimlerinden bahseden Erdoğan, bu varlıkların ekonomiye kazandırılarak finansal rahatlamanın genişleyeceğini ifade ederek şu sözlere yer verdi:

Ülkemizde yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunduğu bilinmektedir. Bu altınların finansal sisteme dahil edilerek ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla birlikte yeni araçlar geliştirilecektir.

Kredi garanti fonu desteğiyle uzun vadeli istihdamı koruma ve destekleme işletme kredileri verilecektir. Ülkemizdeki istikrar ve güven iklimini güçlendirecek tüm tedbirleri ilgili kurum ve meclisimizle süratle hayata geçireceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamaları sonrası kurda hızlı bir gerileme gözlemlendi. Dolar 18 TL seviyesinden 15.90 TL’yi gördü. Euro ise gün içerisinde 20 bandını aşarken, açıklamalar sonrası 17.63 TL seviyesine kadar geriledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala