bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,798.56 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,981.53 1.49%
bnb
BNB (BNB) $ 541.06 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 136.26 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.484781 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442431 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146022 2.35%

Cosmos Tabanlı DEX Osmosis Ağı, Durduruldu

cosmos tabanli dex osmosis agi d

Cosmos ağındaki ilk merkeziyetsiz borsa (DEX) olan Osmosis ağı, likidite havuzlarından yaklaşık 5 milyon doların çekilmesine yol açabilecek bir istismarın ortaya çıkmasının ardından çekirdek geliştiriciler ve doğrulayıcılar tarafından durduruldu.

Osmosis Ağı, Doğrulayıcılar Tarafından Durduruldu

Cosmos ekosisteminde büyük bir merkezi olmayan borsa (DEX) çalıştıran bir Blockchain olan Osmosis bugün güvenlik ihlali nedeniyle durduruldu. Likidite havuzlarındaki kritik bir hatanın tahmini 5 milyon dolarlık bir istismara yol açmasının ardından, çekirdek geliştirme ekibi ve ağ doğrulayıcıları zinciri #4713064 numaralı blokta durdurdu. 

The Block tarafından elde edilen bilgilere göre; söz konusu güvenlik açığı ilk olarak Reddit’teki bir kullanıcı tarafından tespit edildi. Zincir içi işlemler, ağ durdurulmadan önce, kullanıcıların Osmosis‘ten para çekme konusundaki güvenlik açığından yararlanmaya başladığını gösteriyor.

Güvenlik açığının kesin doğası hala belirsiz olsa da, Osmosis ekibi, hatanın kötü niyetli kullanıcıların likidite havuzlarından yaklaşık 5 milyon dolar değerinde varlık boşaltmasına izin verdiğini doğruladı.

Osmosis ekibi konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Likidite havuzları tamamen boşaltılmış değildi. Osmosis ekibinden resmi bir gönderide, geliştiriciler hatayı düzeltiyor, kayıpların boyutunu (muhtemelen 5 milyon dolar aralığında) ve kurtarma üzerinde çalışıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala