bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,693.87 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,253.61 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 604.89 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 158.04 1.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.549165 0.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.506944 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16202 2.14%

ConsenSys 3 Milyar Dolarlık Yatırım Alacak

ConsenSys

Ethereum odaklı bir yazılım şirketi ConsenSys, bazı kaynaklara göre 3 milyar dolarlık bir değerlemeyle yeniden yükselişe geçti. 

NFT’lerin kullanımı artmaya devam ettikçe, Ethereum alanında önemli bir büyüme zamanı da geliyor. Bu yüzden Brooklyn merkezli firma, bu alanda finansman sağlamayı ve bu trend kazanmayı hedefliyor.

Şirket 2020 yılının Şubat ayında, yazılım ve yatırım kollarını böldü ve personelini yüzde 14 oranında azaltan büyük bir yeniden yapılanma geçirdi. Yeniden yapılanma, ConsenSys’in iki farklı şirkete ayrıldı: bir girişim firması ve bir kripto para birimi ürünleri geliştiricisi.

consensys-3-milyar-dolarlik-yatirim-alacak

ConsesSys Finansman Sağlamayı Planlıyor

Şirket, JPMorgan, UBS, Mastercard, Alameda Research ve Maker Foundation gibi yatırımcılarla birlikte, dönüştürülebilir tahvil yoluyla 65 milyon dolar kadar yatırım topladı.

Nisan ayındaki artışın ardından firmanın Ethereum cüzdanı MetaMask, 5 milyon aktif kullanıcıyı geçti. ConsenSys’e göre MetaMask kullanımı 6 ayda beş katına çıktı. Block’un veri panosu, MetaMask dışındaki sağlayıcıları içeren Ethereum ağında yeni adres oluşturma işleminin Nisan 2021’den bu yana azalmasına rağmen büyümeye devam ettiğini gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala