bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,726.81 2.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,059.33 2.71%
bnb
BNB (BNB) $ 534.16 4.96%
solana
Solana (SOL) $ 131.53 6.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493523 0.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450727 2.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152626 0.87%

Compass Mining, Faturaları Ödeyemedi, Tesisini Kaybetti

Compass Mining Faturalari Ödeyemedi Tesisini Kaybetti 1

Kriptolardaki yaşanan düşüş, madencileri de oldukça etkilemiş durumda. Özellikle Bitcoin madencileri, Bitcoin’in değerinin son 1 yıl içerisinde yüzde 40 düşmesi ile birlikte sözleşmelerini yerine getiremiyorlar. Son olarak Bitcoin madencilik donanımı ve barındırma şirketi Compass Mining, sahibi Dynamics Mining‘in Compass’ın gerekli faturaları ödemediğini iddia ederek ikisi arasındaki barındırma sözleşmesini feshetmesinin ardından Maine merkezli barındırma tesislerinden birini kaybetti.

Compass Mining, Faturaları Ödeyemediği için Tesisini Kaybetti

Bitcoin’in fiyat hareketlerinden en çok etkilenen şirketlerin başında şüphesiz madenciler geliyor. Gelir modelleri doğrudan Bitcoin’in birim değeri olan madenciler bu konuda oldukça hassas. Son yaşanan düşüşler ise madencilere pek iyi davranmadı. Birçok halka açık madencilik şirketinin hisse değerinde önemli ölçüde düşüşler yaşanırken, bazı madencilik şirketleri operasyonlarını askıya aldı.

Son olarak Dynamics Mining, Twitter’da Compass Mining‘e gönderdiği ve 14 Haziran itibariyle ikisi arasındaki barındırma sözleşmesinin feshedildiğini belirten bir mektubu paylaştı. Dynamics, Compass’ın elektrik faturaları ve barındırma ücretleriyle ilgili altı gecikmeli ödeme ve üç tanede de ödenmemiş fatura olduğunu iddia etti.

Yapılan paylaşımda yer alan detaylara baktığımızda, güç tüketimi faturalarının toplam 1.2 milyon dolar olduğunu ve Compass’ın yalnızca yaklaşık 665.000 dolar ödediğini görüyoruz. Compass’in faturalar için gereken parayı verdiğini, ancak Dynamics’in bunun yerine başka tesisler inşa etmek için kullanıldığını iddia ettiği belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala