bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

Çok Sayıda Yatırımcı ve Girişim Sermayesi, Silicon Valley Bank’tan Olumsuz Etkilendi

cok sayida yatirimci ve girisim sermayesi silicon valley banktan olumsuz etkilendi

Geçtiğimiz günlerde Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı, ABD’nin en büyük bankalarından birisi olan Silicon Valley Bank’ın kapatılması kararı almıştı. Düzenleyici kurumun bu kararının ardından ABD Merkez Bankası (Fed) ve Federal Mevduat Sigortası Şirketi (FDIC), bankalar için kurtarma fonu oluşturmak adına görüşmeler gerçekleştirmeye başladı. Henüz Silicon Valley Bank’tan etkilenen şirket ya da yatırımcıların sayısı belirli olmasa da ilk veriler ortaya çıkmaya başladı.

Silicon Valley Bank’tan Etkilenen Yatırımcı ve Girişim Sermayesi Harekete Geçti

40 yıl önce faaliyet göstermeye başlayan Silicon Valley Bank, kısa bir süre önce aniden faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kaldı. Silicon Valley Bank mağdurlarının yoluna nasıl devam edeceği merak edilirken, bankanın “satın alınması ve uygun şekilde sermayeleştirilmesi” için pek çok girişim sermayesi ve yatırımcı harekete geçti.

Sayıları 125’i bulan girişim sermayesi ve yatırımcı, bankanın kapatılmasının ardından oluşabilecek kötü senaryoların önüne geçebilmek adına Silicon Valley Bank’ı destekleyen bir bildiri yayımladı.

cok sayida yatirimci ve girisim sermayesi silicon valley banktan olumsuz etkilendi 2

Bildiriye imza atan şirketler arasında girişim sermayesi şirketleri olan General Catalyst ve Sequoia Capital’de bulunuyor. Konu hakkında açıklama yapan General Catalyst’in CEO’su Hemant Taneja şu ifadeleri kullandı:

Silicon Valley Bank’ın satın alınması ve uygun şekilde yeniden faaliyetlerine başlaması durumunda, portföy şirketlerimizi Silicon Valley Bank ile ilişkilerini sürdürmek adına destekleyeceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala