bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,450.27 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.28 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 612.18 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527523 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471353 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150558 0.72%

Coinbase’den ABD’li Düzenleyicilere Sert Eleştiri

Coinbaseden ABDli Duzenleyicilere Sert Elestiri

ABD’de Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) radarına giren son kripto para borsası Coinbase oldu. SEC, Coinbase’e ‘Wells bildirimi’ gönderdi. Wells bildirimi, SEC’in dava açmayı planladığını belirten bir uyarı niteliği taşıyor. SEC’in uyarısına Coinbase CEO’su Brian Armstrong ise sert tepki gösterdi.

Coinbaseden ABDli Duzenleyicilere Sert Elestiri2

Coinbase’den SEC Açıklaması

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ABD’li düzenleyicileri kurallar üzerinde anlaşamamakla eleştirdi. Düzenleyicilerin netlik eksiği olduğunu söyleyen Armstrong, “Sahada hem futbol hem de hakemlerin olduğunu hayal edin, ama aslında pickleball oynuyoruz. Hakemler bu yeni oyunun kuralları üzerinde tam olarak anlaşamıyor. İçlerinden biri Nisan 2021’de verdikleri kararı değiştirmeye karar veriyor” ifadelerini kullandı. SEC, Nisan 2021’de Coinbase‘in halka arzına izin vermişti. Borsanın Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal de SEC’in kripto düzenlemeleri hakkında ‘açık bir kural kitabı’ olmadığını vurguladı. Grewal, SEC ile ilişki kurma çabalarının sessizlik veya yaptırım ile karşıladığını ifade etti.

Coinbase, staking hizmetlerinin menkul kıymet olmadığını savunuyor. Borsa, dün SEC’e bir mektup göndererek staking hizmetlerinin Howey testinde başarısız olduğunu ve menkul kıymet olarak değerlendirilemeyeceğini bildirmişti. Borsa, piyasa regülatörünü staking hizmetleri için farklı bir yaklaşım benimsemeye davet etmişti. SEC, daha önce staking hizmeti nedeniyle Kraken’e dava açmıştı. Kraken, staking hizmetini sonlandırmış ve 30 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala