bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,468.67 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,961.47 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 558.02 1.55%
solana
Solana (SOL) $ 136.03 10.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515582 4.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45349 3.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129652 5.32%

Coinbase ve Binance, kripto projelerine yatırım yaptı

coinbase binance yatırım

Kripto piyasası, FTX çöküşünden beridir boğa koşusundan oldukça uzakta bir seyir sergiliyor. Ancak kripto sektörünün büyük aktörleri, yatırımlarına ve geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Özellikle Binance ve Coinbase, yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Coinbase ve Binance, kripto projelerine ilgisini artırmaya başladı. Coinbase, Rocket Pool‘a stratejik bir yatırım yaptı. Binance ise Helio Protocol‘e 10 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

Coinbase ve Binance’ten dikkat çeken yatırımlar

Binance ve Coinbase, yatırım iştirakleri aracılığıyla kripto projelerine yatırım yapmaya devam ediyor. Özellikle Binance’in yatırım kolu olan Binance Labs, genellikle BNB Chain üzerinde inşa edilen projeleri tercih ediyor. Geçtiğimiz günlerde Binance Labs, Curve’ye 5 milyon dolarlık bir yatırımda bulunmuştu.

Borsaların potansiyelli gördükleri projelere yatırımları milyon dolarları buluyor. Coinbase, yatırım kolu Coinbase Ventures aracılığıyla Rocket Pool‘a stratejik bir yatırım yaptı. Bu yatırım sonucunda Coinbase Ventures, Rocket Pool’dan RPL token’ı satın aldı. 780 binden fazla ETH stake’ini bünyesinde barındıran Rocket Pool, platform özellikleri olarak Coinbase’in dikkatini çekti.

Diğer taraftan Binance’in yatırımları da göze gelir cinsten. Binance Labs, Helio Protocol’e 10 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi. Helio Protocol, BNB Chain üzerinde hizmet verse de Ethereum’a odaklanmış durumda. Ayrıca proje, Arbitrum ve zkSync gibi ağları da hedefine aldı.

Kripto piyasası her ne kadar ayı görünümü sergilese de kripto aktörlerinin yatırımları boğa piyasasına hazırlık imajı veriyor. Ancak borsaların bu şekilde birçok kripto projesine yatırım yaptığını hatırlatmakta fayda var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala