bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

Coinbase Kullanıcı Davalarını Durdurulmasını İstedi

coinbase kullanici davalarini durdurulmasini istedi

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, kripto para piyasasında yaşanan düşüşler nedeniyle zor günler geçiriyor. Şirket mali olarak zor durumdayken düzenleyici davalarıyla da zor günler yaşıyor.

Coinbase Yüksek Mahkemeden Kullanıcı Davalarını Durdurmayı Talep Etti

Kripto para borsası Coinbase, Yüksek Mahkemeden temyize giderken dava ve keşiften kaçınmak için aleyhindeki iki davayı durdurmasını istedi. Geçen yıl Wall Street’teki başlangıcında yaklaşık 86 milyar dolar değerinde bir çevrimiçi kripto para birimi değişimi olan Coinbase, şirkete dava açan eski kullanıcıları, tüm hesap sahiplerinin kabul etmesi gereken kullanıcı sözleşmesindeki bir tahkim anlaşmasına dayanarak mahkeme dışında anlaşmaya zorlamak istiyor. 2012 yılında kurulan şirket, en büyük küresel kripto borsalarından birisi olarak kullanıcılarına hizmet vermeye devam ediyor.

coinbase kullanici davalarini durdurulmasini istedi 2

Abraham Bielski, hesabından bir dolandırıcılıkla 31.000 dolardan fazla kaybettikten sonra Coinbase’e dava açtı. Bielski, ödeme işleme sitesi PayPal’ın temsilcisi olduğunu iddia eden bir kişiye hesabına erişim izni verdi. Bielski, dolandırıcılıktan sonra Coinbase ile iletişime geçmeye çalıştı ancak hiçbir zaman bir temsilciye ulaşamadı. Coinbase’e göre, bu özel dolandırıcılık, kullanıcı sözleşmesinde ve tahkimi zorlayan bir yetkilendirme maddesiyle ilgili olarak uyarıldı. Ancak bir federal yargıç, Bielski’nin delegasyon maddesine bakılmaksızın tahkime girmesi gerekmediğine karar verdi. ABD Bölge Yargıcı William Alsup, anlaşmanın genel sözleşme ilkelerine uymadığı bu nedenle uygulanamaz olduğunu dile getirdi. Coinbase ise bölge mahkemesinden tahkim anlaşmasını geçersiz kılan kararının temyiz edilmesine kadar diğer mahkeme işlemlerini durdurmasını talep etti. Şirket, temyiz tamamlanmadan davada dava açılmasını ve keşfi önlemek istiyor. Bölge mahkemesi durdurma hareketini reddetti ve Dokuzuncu Daire de acil bir kalış talebini reddetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala