bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,981.14 1.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.50 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 559.23 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 143.13 0.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517484 3.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482114 2.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153601 1.12%

CME Group, Bitcoin ve Ethereum Vadeli İşlemlerini Başlatacak

cme group bitcoin ve ethereum vadeli islemlerini baslatacak

CME Group, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) vadeli işlemlerinin piyasaya sürülmesiyle, düzenleyici onay bekleyen 29 Ağustos’ta kripto para birimi türevleri teklifini daha da genişletmeyi planladığını duyurdu.

CME Group, Bitcoin ve Ethereum Vadeli İşlemleri: 29 Ağustos’ta

Dünyanın önde gelen türev piyasası CME Group, 29 Ağustos’ta Euro pariteli Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerini başlatacak. Bitcoin vadeli işlemleri için sözleşme boyutu 5 BTC olurken, Ethereum sözleşmesi 50 ETH olarak boyutlandırılacak. Her iki sözleşme de CME CF Bitcoin-Euro referans oranına ve CME CF Ether-Euro referans oranına dayalı olarak nakit olarak ödenecek.

cme group bitcoin ve ethereum vadeli islemlerini baslatacaka

Euro cinsinden Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem sözleşmelerinin başlatılması, Avrupa Birliği’nin 27 üye devletinden 19’unun ortak para birimi olan euro, Avrupa’da en çok aranan ikinci para birimi olduğundan, kripto piyasasının devam eden kurumsallaşmasını hızlandırabilir.

CME Group Küresel Hisse Senedi ve FX Ürünleri Başkanı Tim McCourt, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bitcoin Euro ve Ethereum Euro vadeli işlem sözleşmelerimiz, müşterilere piyasa değerine göre en büyük iki kripto para birimine maruz kalma konusunda ticaret yapmak ve riskten korunmak için daha kesin araçlar sağlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala