bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Çinli Telekom Devi ZTE, Metaverse Odaklı Ticari Marka Başvurusu Yaptı

cinli telekom devi zte metaverse odakli ticari marka basvurusu yapti

Metaverse kavramının gelişme göstermesi ile beraber birçok kurum bu alandaki çalışmalarını hızlandırdı. Son zamanlarda özellikle birçok şirket metaverse odaklı ticari marka başvuruları yapmaya başladı. Bu kez bir marka başvurusu haberi de Çinli telekomünikasyon ekipmanı üreticisi ZTE‘den geldi. ZTE, metaverse odaklı ticari marka başvurusu yaptığını açıkladı. Bunun yanında ZTE’nin ticari markaları, bilimsel ekipman ve iletişim kategorilerini kapsıyor.

ZTE’den Metaverse Odaklı Ticari Marka Başvurusu

Çinli Telekom Devi ZTE’nin ticari markaları, bilimsel ekipman ve iletişim hizmetleri kategorilerine giriyor ve şirketin metaverse tabanındaki hizmetleri sağlaması için zemin hazırlıyor.

Bunun yanında devlete ait olan Çinli telekom devi, ABD tarafından ulusal güvenliğe bir tehdit olarak kabul edildi. Başkan Joe Biden’ın ZTE’nin ülkede yeni ekipman lisansları almasını yasalanmasına yol açtı.

Ayrıca belirtmek gerekirse Metaverse kavramı ülkenin en önemli siyasi toplantıları olan geçen ay Çin’in İki Oturumunda ulusal düzeyde incelendi. Bunun yanında Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi, Şubat ayında “metaverse” kelimesini içeren en az 16.000 ticari marka başvurusu aldığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala