bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,273.22 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.61 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 558.90 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.14 5.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502617 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470373 3.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152931 2.44%

Çinli Kripto Madencilik Devi Canaan, Kârını İkiye Katladı

cinli kripto madencilik devi canaan karini ikiye katladi

Kripto para kullanımı yaygınlaştıkça kripto madenciliğine ilgi de artmaya başladı. Kripto para madenciliği yapan ülkeler arasında bulunan Çin, bu alanda büyümeye devam ediyor. Bu kez Çinli madencilik devi Canaan, ülkedeki kripto yasağına rağmen kârını ikiye katladığını açıkladı.

Çin Merkezli Madencilik Devi Canaan, Büyük Bir Kâr Elde Etti

Çinli kripto madencilik şirketi Canaan, Haziran ayı sonuna kadar toplam 346.84 BTC biriktirerek madencilik işini genişletiyor. Canaan, şirketin genel performansının 2022’de artmaya devam ettiğini açıkladı.

Canaan, 2022’nin ikinci çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını resmi olarak açıkladı. Şirket, 2021 yılının aynı dönemine göre brüt kârda yüzde 117’lik bir artış yaşandığı bildirdi. Şirkete göre, 2. çeyrek kârı 930 milyon renminbi (RMB) veya yaklaşık 139 milyon dolar olarak gerçekleşti.

cinli kripto madencilik devi canaan karini ikiye katladi 1 1

Şirketin ikinci çeyrek net geliri, geçen yılın aynı döneminde 425 milyon RMB’den 608 milyon RMB yani 91 milyon dolara ulaşarak yüzde 149’luk artış yaşadı. Canaan, ikinci çeyrekte doların RMB karşısında değer kazanması nedeniyle önceki zararlara kıyasla gelir elde ettiğini kaydetti.

Şirketin CEO’su Nangeng Zhang, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Çin’in kilit şehirlerdeki COVID-19 sınırlaması, günlük operasyonlarımızda ve AI çiplerimize olan talepte ciddi aksamalar yaşanmasına sebep oldu.

Zhang, Canaan’ın küresel varlığını genişlettiğini, özellikle Singapur’da uluslararası merkezler kurduğunu belirtti. Şirket ayrıca madencilik işini büyütmek için çalışıyor ve gelişmiş bir güç kaynağı ile daha fazla BTC üretiyor. 

CEO, Haziran ayı sonunda Canaan’ın toplam 346.84 BTC’ye yani 8.1 milyon dolara sahip olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

Son dördüncü çeyrekten bu yana Bitcoin fiyatının aşağı yönlü baskısının farkındayız ve önümüzdeki çeyreklerde performansımıza ters rüzgarlar getirmesini bekliyoruz. Bitcoin’in benzersiz değerine ve uzun vadeli beklentilerine inanıyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala