bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,690.33 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.40 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 616.44 2.49%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529711 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473631 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152217 1.16%

Çin’in CBDC Cüzdanı, Benimsenmeyi Artırmak için Harekete Geçti

cinin cbdc cuzdani benimsenmeyi artirmak icin harekete gectisdd

Son dönemde birçok ülke merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmaları ile yakından ilgileniyor. Kısa süre önce Çin de CBDC konusunda çalışmalarını hızlandırmış durumda. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Çin’in CBDC denemesinin tamamlandığını söyledi. Son olarak dijital ödemelerin artmasıyla sanal hale gelen geleneksel bir Çin para hediye yöntemi, dijital yuan cüzdan uygulamasına dahil edildi.

Çin’in CBDC Cüzdanı, Benimsenmeyi Artırmak için Çalışmalara Başladı

Çin’in dijital yuan merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için cüzdan uygulaması, kullanıcıların yeni kullanıcıları çekmeye çalışmak için geleneksel “kırmızı paketlerin” elektronik bir versiyonunda para göndermelerini sağlayan bir özellik sundu.

cinin cbdc cuzdani benimsenmeyi artirmak icin harekete gectiasdd

Dijital yuan işlemleri, Çin Halk Bankası tarafından 2021’in sonunda bildirilen 12 milyar dolardan bu yana yalnızca yüzde 14’lük bir artış görerek 10 Ekim’de 14 milyar dolar eşiğini aşmıştı. Uluslararası ödemeler, önümüzdeki yıllarda, önceki yıllarda olduğundan çok daha farklı bir yöne doğru ilerliyor. Finansal sistemlerini dijital dünyanın kurallarına göre değiştiren ülkeler, uluslararası ödemelerle yeni düzenlemelerin önünü açıyor. Rusya, İsveç, İsrail, Norveç ve Türkiye gibi ülkeler bu konu üzerindeki planlarını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala