bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,597.31 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.82 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 614.69 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 145.23 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525991 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47094 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151829 0.49%

Çin Halk Bankası, Dijital Yuan Kullanımını Artırmak İçin Çağrıda Bulundu

cin halk bankasi dijital yuan kullanimini artirmak icin cagrida bulundu

Kripto paraları ülkesinde yasaklayan Çin, merkez bankası dijital para birimi dijital yuan’ın kullanımını yaygınlaştırmak için çeşitli çalışmalar yapıyordu. Çin Halk Bankası da dijital yuan kullanımının artması için daha çok çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Çin Halk Bankası Dijital Yuan İçin Çağrıda Bulundu

Çin Halk Bankası (PBOC), dijital para biriminin tüketiciler tarafından kullanımını daha rahat hale getirmek için dijital yuan (e-CNY) sistemi ile geleneksel e-ödeme teknolojileri arasında bağlantının sağlanması gerektiğini ve bu konuda çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

cin halk bankasi dijital yuan kullanimini artirmak icin cagrida bulundu

Pekin’de dijital bankacılık üzerine yakın zamanda düzenlenen bir etkinlikte konuşan Çin Halk Bankası başkan yardımcısı Fan Yifei, dijital yuan kullanımına yönelik senaryoları açıkladı. Ayrıca Yifei, dijital yuan kullanımını genişletmek için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Fan Yifei, kullanıcı bilgilerinin ifşa edilmesini önlemek ve veri güvenliğine yönelik potansiyel tehlikeleri en aza indirmek için uygulanabilir teknolojiyi modernize ederek dijital yuan güvenliğini artırılması gerektiğini savundu.

Cornell Üniversitesi’nden uluslararası ticaret ve ekonomi profesörü Eswar Prasad, Çin’de CBDC’nin kullanım durumunun oldukça zayıf olduğunu belirtti.

Ayrıca belirtmek gerekirse 30 Mayıs’ta Çin, ShenzhenGuangzhou ve Xiong bölgelerinde, ekonomiyi canlandırmak ve yerel tüketimi artırmak için “kırmızı paketler” şeklinde ücretsiz dijital yuan dağıtacağını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala