bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

Çin, Enerji Ticareti için Blockchain Teknolojisini Araştırıyor

cin enerji ticareti icin blockchain teknolojisini arastiriyor

Kripto para birimleri konusunda sert yaptırımlarıyla bilinen Çin, Blockchain ile ilgilendiğini ve enerji ticareti için Blockchain teknolojisini araştırdığını açıkladı. Çin Enerji İdaresi (CEA), elektrik üretim birimleri ile eyalet ve ulusal şebekeler arasında elektrik ticaretini kolaylaştırmak için Blockchain tabanlı enerji ticaret platformlarını keşfedecek.

Çin Enerji İdaresi, Blockchain Tabanlı Enerji Ticaret Platformlarını Keşfedecek

Çin Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’ne göre Blockchain teknolojisinin değişmez özelliği, şeffaf ve güvenilir elektrik ölçümü işlemlerin kanıtını sağlayabilir. Bu açıdan Çin, enerji ticareti için Blockchain teknolojisini araştırmaya başladı.

cin enerji ticareti icin blockchain teknolojisini arastiriyor

Çin Enerji İdaresi (CEA), yerel mahallelere hizmet veren küçük ve orta ölçekli enerji üretim ve depolama tesislerinin devletle enerji ticareti yapma olasılığını araştıracak.

Son zamanlarda yaşanan kuraklık ve ısı, Çin’in elektrik arzını etkiledi. Çin’in Sichuan eyaleti, ciddi elektrik kesintileri yaşadı. Bunun başlıca nedenlerinden biri, kuraklığın yerel rezervuarları kurutması ve bölgenin enerji sütunu olan hidroelektrik enerjisini yarı yarıya azaltması olduğu tespit edildi. Çin bu sorunların önüne geçebilmek için Blockchain teknolojisini kullanmayı planladığını açıkladı.

Çinli yazılım şirketi Insigma Hengtian Software, Temmuz ayında ülkenin güneybatısındaki Yunnan eyaletinde Blockchain tabanlı bir elektrik ticaret sistemi sağlamak için sözleşme imzaladığını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala