bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Çin Bankalar Birliği NFT’leri Hedef Alıyor

cin bankalar birligi nftleri hedef aliyor

Çin Bankalar Birliği NFT‘ler harekete geçti. Çin Bankalar Birliği, Çin Menkul Kıymetler Birliği ve Çin İnternet Finans Birliği son dönemin gündem konularından olan NFT’lerin finansallaştırılma ve menkul kıymet eğilimini “kararlı bir seviyeye getirmek” ve NFT’lerle yapılabilecek illegal finansal işlemlerinin önüne geçebilmek istiyor. Çin’in bu kararı bugün yayımlanan bir bildiride açıklandı.

Çin NFT’leri Mercek Altına Aldı

Daha önce kripto para birimleri ve kripto para borsaları ile ilgili aldığı kısıtlayıcı kararlarla gündeme gelen Çin Blockchain temelli teknolojileri kontrol altına alabilmek için yeni kararlar almaya devam ediyor. Bugün alınan kararla birlikte NFT’lerin dijital sanayileşmeyi arttırma potansiyeli olduğunu belirten üç birlik, NFT’lerin değerlemesinin değişebileceğine, kara para aklama işlemlerinde kullanılabileceğine ve diğer illegal işlemlerde ödeme yöntemi olabileceğine dair uyarılarda bulundu.

exploding kittens yeni oyunu icin nft yayinliyor 3 950x475 1

Çinli yetkililer daha önceden de kriptonun tehlikelerine karşı vatandaşlarını uyarmış ve bu alanda çeşitli kısıtlamalar getirmişti. NFT’lere de belirli kurallar getiren makamlar altı maddelik bir bildiri yayımladı. Yayımlanan bildiriye göre NFT’ler menkul kıymet ya da değerli madenler gibi temel varlık sayılamayacak.

Değiştirilmesinin zayıflatılması adına tokenleri bölmek gibi yöntemlerle merkezi ticaret aracı olarak kullanılması yasaklanan NFT’lerin değerlemesinde de kripto para birimlerinin kullanılması yasaklandı. NFT işlemlerinde illegal işlemlerin önüne geçebilmek adına kimlik doğrulama şartı koyan birlik, NFT’lerle yapılan yatırımlar için de finansman desteği verilememesi gerektiğini bildirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala