bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,210.20 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.36 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 608.61 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.49 2.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528567 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475675 0.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150662 0.17%

Chiliz (CHZ) Coin Nedir?

Kripto meraklılarının Taraftar Tokenleri üzerinde spekülasyon yapmasına ve takas etmesine olanak sağlayan dünyanın ilk spor kripto para borsası Chiliz’dir (CHZ). Chiliz, spor ve eğlence kuruluşlarına kitleleriyle etkileşim kurmalarına ve onlardan para kazanmalarına yardımcı olmak için blok zinciri tabanlı araçlar sağlıyor.

Chiliz’e Genel Bakış

Chiliz, spor hayranlarının ve oyuncuların etkileşime girmesine ve hayranların katılımından para kazanma konusunda ilk kez benzersiz bir deneyime sahip olmasına olanak tanıyan blok zinciri tabanlı bir platformdur. Chiliz özünde iki konuyu ele alıyor: finansman ve katılım. Platform, taraftarların sadece spor organizasyonlarına yatırım yapmasına ve onları kontrol etmesine izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda spor şirketlerinin hayati fonlara erişmesini sağlayarak taraftarların takımlara daha bağlı hissetmelerini sağlıyor.

Chiliz ekibi, düzenlenmiş oyun, spor merkezli iş geliştirme ve oyun teknolojisi alanlarında deneyimli uzmanlardan oluşmaktadır. Ama asıl odak noktası futbol.

Chiliz, spor hayranlarına tercih ettikleri organizasyonda doğrudan oy satın alma olanağını sağlıyor. Ayrıca çeşitli alanlarda oyunlar, ligler, takımlar ve etkinlikler için bir topluluk yönetim platformu oluşturmayı da öngörüyor. Merkezi Malta’da bulunan Chiliz, Fransa’nın Lyon kentinde bir geliştirme ofisi işletiyor ve Türkiye, İspanya, Güney Kore ve Brezilya’da aktif operasyonları var. Ekip üyeleri de İngiltere ve İsveç’te aktif.

Chiliz (CHZ) Ne Zaman Çıktı?

Chiliz faaliyetlerine 2018’in başlarında başladı. Etkileşimli turizm rehberi platformu Webcity’nin kurucusu ve Fransa Winamax’ın en büyük çevrimiçi poker sitesinin kurucu ortağı Alexandre Dreyfus tarafından kuruldu. Chiliz’in Baş Teknoloji Sorumlusu Thibaut Pelletier, Baş Strateji Sorumlusu Max Rabinovitch’tir.

Chiliz, 40’tan fazla spor, e-spor ve oyun endüstrisi uzmanından oluşan özel bir ekibe sahiptir. 2018 yılından bu yana en iyi ürün ve hizmetleri geliştirmek için var gücüyle çalışmaktadır. O zamanlar Chiliz ekibi özel bir yatırım turuyla 66 milyon dolar toplamayı başardı. Dünyanın ilk taraftar etkileşimi ve ödül platformu Socios.com’un geliştirilmesine fon sağlanmasına yardımcı oldu.

barca

Chiliz (CHZ) Nasıl Çalışır?

Chiliz’in arkasındaki teknoloji, taraftarların en sevdikleri spor organizasyonlarında doğrudan oy hakları almalarını sağlıyor. Bu, ölçeklenebilir, blok zinciri tabanlı Taraftar Tokenlerinin altyapısı ve platformda akıllı sözleşmeler tarafından gerçekleştirilen tokenize oy haklarının güvenli bir şekilde yerleştirilmesi nedeniyle mümkün oluyor.

Doğruluğu garanti etmek için Chiliz ekibi kendi Ethereum (ETH) blok zinciri kopyasıyla çıkıyor. Bu izin verilen yan zincir, Socios.com’un temelini oluşturuyor. Bu blok zincirinde yarı otonom bir organizasyon (DAO) olarak çalışan her organizasyonun kalabalık oylama mekanizmalarıyla birlikte, platforma bağlanan her takıma, lige, oyun unvanına veya diğer herhangi bir organizasyona ev sahipliği yapar. Ek olarak, Chiliz blok zinciri, güvenliği sağlamak için bir yetki kanıtı (PoA) yan zincir konsensüs mekanizmasına güvenir. İş kanıtı (PoW) ve hisse kanıtı (PoS) aksine, PoA yeni blokların oluşturulması için önceden kurulmuş doğrulayıcıların itibarını kullanır. Ölçeklenebilirlik çözümü olmanın yanı sıra, bu sistem aynı zamanda Socios.com’un PoA yan zinciri kamu tarafından denetlenebilir olacağından şeffaflık sağlar.

Socios.com Platformu

Chiliz’in tüketiciye yönelik ilk ürünü Socios.com oldu. Bu ölçeklenebilir, ana akım merkez, taraftarların favori takımlarında belirtilmiş oy hakları satın almalarına olanak tanır. Türünün ilk örneği olan bir platform olan Socios.com, yalnızca oy kullanma hakkı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda benzersiz ödüllere erişim sağlar. Hayatta bir kez yaşanabilecek deneyimler, özel ürünler, tahmin oyunları, maç günü mücadeleleri gibi.

Chiliz blok zincirine dayanan Socios.com, katılan her kulübün Taraftar Tokenları bu oylama hakkını veren tamamen değiştirilebilir tokenler üretmesine izin verir. Taraftar tokenleri, işbirliği yaptıkları spor takımının veya ilgili oldukları organizasyonun damgasını taşıyan özel yardımcı kriptografik tokenlerdir. Taraftar Tokenları, taraftarlara spor takımları veya organizasyonlarıyla ilgili karar verme, geri bildirim anketlerinde yer alma yetkisi verir. Yalnızca Chiliz tokenleriz kullanılarak takas edilebilirler.

meet

Chiliz’in Faydaları

Chiliz’in hem spor dünyasına hem de kripto alanına sunacağı pek çok avantaj var. Kripto endüstrisini dünya çapında milyarlarca futbol taraftarına açıyor ve kripto para biriminin toplu olarak benimsenmesi için önemli bir aracı olarak duruyor. Socios.com platformu ile dünya çapında bir spor topluluğu bir araya geliyor.

Chiliz ayrıca taraftarların ve takımların etkileşimini artıran yenilikçi teknolojiyi kullanmaktan gurur duyuyor. Açıkçası, taraftarların endişeleri kulübün karar verme sürecini doğrudan etkileyemez. Ancak taraftarların Socios.com platformu aracılığıyla verdiği oylar, kulüplerin taraftarların tam olarak ne istediği konusunda adil bir fikre sahip olmasına fayda sağlıyor. Bu, bir takım etrafında desteği teşvik etmenin özel bir yöntemi ve taraftarların destekledikleri takımın bir parçası olduğunu hissetmelerinin bir yoludur.

Kripto paranın benimsenmesi tüm endüstrilerde çoğaldıkça, spor endüstrisindeki blok zincir teknolojisi genişlemeye devam ediyor. Chiliz örneğinde, blockchain özel hayran katılımı ve yeni deneyimler için bir yol sunuyor.

Küresel karantinaları beraberinde getiren Covid-19 salgını sırasında spor takımları gelirlerini en üst düzeye çıkaramadı. Ancak Chiliz (CHZ) hem kulüplere hem de taraftarlarına yardım etti. Eşsiz ve heyecan verici bir fırsata katılmak için taraftarları ve kulüpleri bir araya getirerek, kaybedilen gelirin en azından adil bir yüzdesinin elde edilmesine yardımcı oldu.

Chiliz Borsası

Chiliz.net borsası, Socios.com ile tam entegrasyona sahiptir, yani kullanıcılar Taraftar Tokenlarını bir Socios cüzdanına aktarabilir. Borsa, son teknoloji ürünü yazılımları kullanır ve dünyanın en büyük spor markalarının dijital varlıklarının 7/24 ticaretini kolaylaştırır. Bunlar arasında Juventus, Paris Saint-Germain, Atletico de Madrid, Galatasaray ve daha birçok takım var.

Chiliz (CHZ) Tokeni

Chiliz (CHZ) tokeni, Chiliz tarafından başlatılan ve spor hayranları tarafından Taraftar Tokenları satın almak için kullanılan kriptografik merkezi olmayan bir tokendir. Ethereum protokolüne ERC20 standardına dayalı olarak, Chiliz tokenleri, Fan Token işlemlerinin yapılmasına yardımcı olmak için Socios.com platformunda oluşturulur ve dağıtılır.

2019 yılında Chiliz tokenleri borsalarda halka açık olarak satın alınabilir hale geldi. Upbit, Binance, Paribu, OKEx, HBTC, Huobi Global – bu borsalar CHZ için destek ekledi.

Toplam CHZ arzı 8.888.888.888 token oluşturur. %34.5’i bir satış öncesi etkinlik ve ek token satışları yoluyla dağıtıldı. Tokenlerin %20’si, Socios.com platformunun gelecekteki kullanıcıları için bir kullanıcı tabanı rezervi olarak hizmet etti. Tüm tokenlerin yaklaşık altıda biri stratejik satın almalar için gitti. CHZ tokenlerinin yaklaşık %7,5’i seed yatırımcıları için bir teşvik oldu. Takım ödül olarak tokenlerin %5’ini aldı ve danışmanlar %3 aldı.

chz

Chiliz (CHZ) Fiyatı Nedir?

Chiliz (CHZ) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CHZ 3,83 TL TL’den işlem görüyor. CHZ Fiyatı son 24 saat içerisinde -0.51% değişim gösterdi. Chiliz Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 78,875,034 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,049,008,720 dolar seviyesinde.


Chiliz (CHZ) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CHZ $ 0.117652 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ekim ayı itibariyle CHZ tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,7 dolarla kaydetti. Bununla birlikte CHZ yılın en düşük seviyesini ise 0,01 dolarla belirledi.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala