bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,476.47 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,998.44 2.84%
bnb
BNB (BNB) $ 543.98 0.65%
solana
Solana (SOL) $ 130.18 6.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48898 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442919 3.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144158 8.82%

CFTC Başkanından ABD İçin Kripto Açıklaması

cftc baskanindan abd icin kripto aciklamasi

Son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para ve Blockchain alanındaki düzenlemeler hızlanmış, kurumların bu alanda faaliyet gösteren firmalar olan baskıları artmıştı. Son olarak Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı, Kongre’ye yeni ABD kripto kuralları konusunda açıklamalarda bulundu.

CFTC Başkanı Rostin Behnam’dan Kripto Düzenleme Açıklaması

Kongre, dijital varlıkların menkul kıymet statüsünden emtia statüsüne geçişi için daha net bir yol oluşturulması adına yeni bir yasayı çıkarması durumunda, yeni ABD kripto kurallarının bir gecede hayata geçmesi gibi bir ihtimal bulunmuyor.

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi’ne, Kongre kriptoya özel kaynaklar için CFTC’ye ek ödemeler yapması durumunda bile dijital varlıklarla ilgili yeni kuralların uygulanmasının zaman alacağını söyledi. Konu hakkında yaptığı açıklamada CFTC Başkanı Rostin Behnam şu ifadeleri kullandı:

Kuralların uygulanması en az bir ila iki yıl sürer. Şahsi düşüncem bu sürecin üç ila dört yıl kadar vakit alabilir.

Son olarak bilindiği üzere CFTC şu anda yalnızca bitcoin ve eter gibi dijital varlıkların türevlerini düzenleme yetkisine sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala