bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,430.99 2.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.96 2.87%
bnb
BNB (BNB) $ 607.63 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 144.86 5.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519227 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467445 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14964 3.72%

CFTC Başkanı: Yapacağımız Düzenleme Bitcoin’e Yarar

CFTC Baskani Yapacagimiz Duzenleme Bitcoine Yarar

Son günlerde üst düzey düzenleyici ve yöneticilerin kripto alanındaki düzenlemeler hakkında konuştuğuna şahitlik ettik. Başta Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde olmak üzere birçok isim, kripto sektörünün geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Son olarak bu isimlere CFTC Başkanı Rostin Behnam da katıldı.

CFTC Baskani Yapacagimiz Duzenleme Bitcoine Yarar 1

CFTC Başkanı: CFTC Liderliğindeki Düzenleme, Bitcoin Fiyatına Olumlu Yansır

Kripto sektörü kendi içerisinde hızlı bir gelişim sergilerken, artan düzenleyici sisi yatırımcıların da çekinmesine neden oluyor. Çekindikleri hâlde milyarlarca dolarlık yatırımı bu sektöre aktaran yatırımcılar, hem bir düzenleyici çerçeve bekliyor, hem de bu alanda aksiyon almak istiyor. Düzenleyiciler ise bu konunun aceleye getirilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Diğer taraftan düzenleyiciler arasında da bir takım uyumsuzluklar göze çarpıyor. Özellikle Fed‘in kripto konusunda henüz net bir açıklama yapmaması ve diğer ülkelerde yürürlüğe giren farklı politikalar, küresel düzenleyici arbitrajı endişelerini artırıyor.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam ise CFTC’nin liderliğinde yapılacak bir düzenlemenin, Bitcoin fiyatında artış sağlayabileceğini belirtti. Bununla birlikte sadece fiyat değil, kripto sektörü için de önemli faydaları olabileceğinin altını çizdi. Behnam konuşmasının devamında şu detaylara yer verdi:

“Sadece iyi düzenlenmiş bir sektörde büyüme gerçekleşebilir. CFTC tarafından düzenlenirse Bitcoin‘in (BTC) fiyatı iki katına çıkabilir”

Behnam bu sözlerine ek olarak kripto sektöründeki düzenleyici eksikliğinin gelişimi körelttiğini ve sınırların çizilmesi durumunda hem piyasaların hem de teknolojilerin önünün açılabileceğini de vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala