bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

CES 2022’de Metaverse Teknolojilerine de Ev Sahipliği Yaptı

ces 2022de metaverse ruzgari

Metaverse ve NFT sektörler son dönemdeki popülaritesini hızla artırmaya devam ediyor. Son olarak 2022 Consumer Electronics Show’da (CES) Metaverse projelerine tanıklık etti. Meta’nın (Facebook) dahil olduğu birçok şirket pandemi sebebiyle fuara katılmazken, metaverse üzerine tanıtımını yapan büyük şirketler arasında Accenture, Hyundai, Nvidia ve Samsung gibi devler yer aldı.

Resmi olarak Çarşamba gününden Cuma gününe kadar devam edecek olan fuar, Metaveryenler ve Metaversian gibi terimler ile katılımcılarını büyüledi.

Bağımsız analist David Danto, CES 2022 ve metaverse hakında “CES 2022 için Vegas’ta bir günden az bir süredir bulundum ve ‘meta’ kelimesini sayabileceğimden daha fazla kez okudum ve gördüm” dedi.

ces 2022de metaverse ruzgari2

Metaverse CES 2022’yi de Etkisi Altına Aldı

Metaverse son dönemde birçok şirketin odak noktası olurken, uluslararası bir fuar olan CES‘de de kendisine yer buldu. Şirketler metaverse’e odaklanan geliştirdikleri teknolojileri fuar boyunca tanıtmaya devam ederken oldukça dikkat çekici özellikler kullanıcılara sunuldu.

ces 2022de metaverse teknolojilerine ev sahipligi yapti

Nvidia, Metaverse’e Omniverse ile Katıldı

Teknoloji devi Nvidia, gerçek zamanlı 3D tasarım ve sanal dünya simülasyon platformu olan Omniverse‘ü sanatçılara ücretsiz hâle getireceğini duyurdu. Bir yıl önce açık beta lansmanı sonrası Omniverse, çekirdek oluşturma, fizik ve yapay zeka teknolojileri ile iş akışlarını hızlandıran yaklaşık 100.000 içerik oluşturucu tarafından indirildi. Devam eden gelişmelerde ise sanatçılar metaverse üzerinden bu ürünlere ücretsiz olarak erişebilecek.

Fuarda Blockchain ve kripto para kategorisinden de katılımcılar da yer aldı. Katılımcılar arasında kripto borsası FTX, NFT platformu Blockparty ve NFT Software ve donanım geliştiricileri Atomic Form da yer aldı.

CES 2022’de Hyundai ve Samsung da Yer Aldı

Diğer taraftan Asya devleri Hyundai ve Samsung‘da metaverse konusunda önemli adımlar attı. Hyundai, katılımcıların bir avatar oluşturmasına ve yeni konsept otomobillerin yeni özelliklerini standında sanal olarak test etmesine izin verecek yeni teknolojilerini tanıttı.

Ek olarak Hyundai, CES 2022’de yaptığı lansman sırasında yayınladığı videoyla, fiziksel olarak Mars’ta olan bir Boston Dynamics robotunu Metaverse aracılığıyla Mars’da gezdirdiği bir demo görüntüsü paylaştı. 

Samsung‘un standı ise katılımcıların yeni cihazlar ve ürünler içeren sanal bir ev oluşturmasına olanak tanıyacak bir metaverse demosu ile sektöre göz kırptı. Samsung’un CES planları hakkında kısa bir süre önce açıkladığı NFT destekli TV’lerinden bahsederken, yeni geliştirdikleri Blockchain teknolojilerine de odaklandıklarını da belirtti.

ces 2022de metaverse teknolojilerine de ev sahipligi yapti

My House isimli metaverse ürününün lansmanını da gerçekleştiren Samsung, Zepeto geliştiricisi Naver Z ile geçtiğimiz yılın Ağustos ayında metaverse çalışmalarında ortaklığa gitmişti. Bu ortaklığık meyvesi olan My House, birçok Samsung ürünü ile de entegre bir şekilde iletişim kurabiliyor.

ces 2022de metaverse teknolojilerine de ev sahipligi yapti2

Microsoft ve Qualcomm’dan Metaverse Ortaklığı

Önde gelen çip üreticisi Qualcomm ve yazılım şirketi Microsoft, son dönemin odak noktası metaverse için kolları sıvadı. CES2022’de Microsoft ve Qualcomm, artırılmış gerçeklik odaklı çip teknolojileri geliştirmek ve bunları yazılım platformlarına entegre etmek için birlikte çalışacaklarını duyurdu.

Microsoft Sorumlu Kurumsal Başkan Yardımcısı Rubén Caballero, yapılan bu ortaklık hakkında şunları kaydetti:

“Amacımız, güven ve yeniliğe dayalı bir gelecek olan metaverse geleceğini geliştirmek için topluca çalışmak için başkalarına ilham vermek ve onları güçlendirmek.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala