bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,472.27 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.30 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 604.24 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 145.06 0.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524234 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473242 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150194 0.26%

Cash App, Lightning Network’ü Uygulamasına Entegre Ediyor

cash app lightning networku uygulamasina entegre ediyor

Son dönemin popüler ödeme uygulaması Cash App, kullanıcılar tarafından paylaşılan bilgilere göre Bitcoin ile işlem yapmasına yardımcı olmak için Lightning Network’ü uygulamaya entegre etti. Bu özellik çok az kullanıcıya sunuldu ve Lightning Network özelliği, ekran görüntülerine göre “Bitcoin ile herhangi birine ödeme yapmanın en hızlı ve ücretsiz yolu” olarak tanımlandı.

Diğer taraftan kullanıcıların nasıl seçildiği ve yeni özelliğe kaç kullanıcının ulaşabildiği henüz bilinmiyor. Ek olarak resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen,  Cash App’i geliştiren Block’un kurucu ortağı ve CEO’su Jack Dorsey, Cash App kullanıcıları tarafından Cash App’te Lightning Network işlemlerinin ekran görüntülerini yayınlayan Twitter’daki tweet’leri beğenmesi dikkat çekti. 

Daha öncesine baktığımızda da Twitter topluluğu tarafından uygulamanın Lightning Network entegrasyonu üzerine çalıştığına dair bir kaç paylaşımda bulunmuştu. Hatta Kasım ayında TheTapeDrive genel yayın yönetmeni ve yazar Steve Moser, Cash App’in Lightning Network entegrasyonu üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

cash app yeni bitcoin btc hediye ozelligini duyurdu

Cash App ile Lightning Network Üzerinden Bitcoin Transferi

Lightning Network, Bitcoin gibi Blockchain tabanlı kripto para birimlerinin üzerinde akıllı sözleşmeler kullanan merkeziyetsiz bir protokol olarak karşımıza çıkıyor. Ağ aracılığıyla, katılımcılar, web sitesine göre, bireysel ödemeler için Blockchain ağında bir işlem oluşturmadan anında ödeme gönderebiliyor, alabiliyor veya işlem yapabiliyor. 

Şubat 2019’da Dorsey bir röportaj sırasında Lightning Network’ün Cash App ile kullanıma sunulması hakkında “şuan değil, daha çok zaman var” demesinden iki yıl sonra çok da vakit kalmamış gibi gözüküyor.

Son olarak entegrasyonun resmi olarak açıklanmadığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala