bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,579.19 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 588.71 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 187.06 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622207 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650041 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.201985 10.07%

Bulut Madencilik (Cloud Mining) Sistemi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kripto para madenciliği çok büyük bir endüstri olarak bilinir ve birçok farklı yöntemle madencilik gerçekleştirilebilir. Ama hiçbiri bulut madencilik olarak en az maliyetle en çok ölçeklendirilebilir sistem değildir. Bizler de sizlere bulut madencilik (cloud mining) hakkında bilmeniz gerekenleri anlatacağız.

Bulut Madenciliği Nedir?

Bulut madenciliği, kripto paraların çıkarılması için bulut tabanlı teknolojilerin hesaplama gücünden yararlanarak makine ve tesislerden faydalanılmadan gerçekleştirilen madencilik yöntemidir. Bu yöntem sayesinde insanlar, bulut madenciliği gerçekleştiren sitelerde temel maliyetleri ödeyerek madencilik aktivitelerine katılabilirler. 

Bulut madencileri, kullanıcılara sözleşmeler aracılığıyla belli bir miktar hesaplama gücü satarlar. Her bir kullanıcı da, ödeme yaptıkları miktar üzerinden karlara belli bir oranda sahip olurlar.

Bulut Madenciliği Nasıl Çalışır?

Bulut madenciliği nedir sorusunu cevapladıktan sonra bulut madenciliğinin nasıl çalıştığına bakalım. Bulut madenciliği, Bitcoin bulut madencilik aktiviteleri ile birlikte popülerleşmesi, birçok kişinin ilgisini çektiği konular arasındadır. Özellikle bitcoin bulut madencilik yönteminin nasıl çalıştığını ve bulut madenciliği nedir sorularını açıkladıktan sonra bulut madenciliği nasıl çalışır konusuna değinelim.

bulut madenciligi nedir 1 1280x720 1

Bulut madenciliğinin en çok rağbet gören aktivitelerden birisi olmasının nedeni, madencilik tesislerinin kurulumunu yazılım, veri tabanı hizmetleri, yazılım ve dosyaların tutulması hizmetlerinin normal operasyonlara göre daha ucuz ve etkin olmasından sağlanıyor. Böylelikle madenciler düşük maliyetle Bitcoin bulut madenciliği gerçekleştirebilirler ve tüm hizmetlere internet tabanlı bulut teknolojilerinden erişebilirsiniz. Bulut madencilik şirketleri de sadece elektrik ve internet hizmetleri ile aldıkları bulut hizmetleri ile ödemeleri gerçekleştirir. 

Bulut madenciliğinin diğer bir avantajı da, insanların çok fazla teknik bilgi ve sermayeye ihtiyaç duymadan yüksek hesaplama güçlerine erişerek dünyanın en ücra köşelerinde düşük enerji gerekliliği ile Bitcoin bulut madencilik operasyonlarını yürütebilirler. Böylece sadece bulut madenciliği nedir sorusunun cevabını bilmeleri gerekir. 

Bulut Madencilik Modelleri Nelerdir?

Bulut madencilik siteleri, bulut madencilik nasıl yapılır sorusunu cevaplamak için bulut madenciliği üzerinden iş modelleri kurmaya başladılar. Bunların sonucu olarak da bulut madenciliğin nasıl yapılacağı konusunda farklı iş modelleri çıktı. Bunlar, hosted mining ve hash gücü kiralama yöntemleri ile kullanılan madencilik yöntemleridir.

Hosted Mining

Bulut madenciliği firmaları, bulut madenciliği nasıl yapılır sorusunun ilk cevabını hosted mining olarak bilinen bir yöntemle ilk olarak çözdüler. Bu yöntemde müşteriler, madencilik ekipmanları satın alarak veya kiralayıp madencinin tesisine verir ve madenciler ise ekipmanın düzgün çalışmasından sorumludur. Böylece kullanıcılar kripto paralarının kontrolüne direk sahiptir. Madencilik tesisleri de, madencilik maliyetlerinin belli bir seviyede yönetilmesini sağlar. Ama tek farkı, bulut madenciliğinde en yüksek maliyetin oluşturulduğu kısımdır. 

Hash Gücü Kiralayarak Gerçekleştirilen Madencilik Yöntemi

Bulut madenciliği firmaları, bulut madenciliği nasıl yapılır sorusunun ikinci cevabı olarak hash gücü kiralama yöntemine başvurdu. Bu yöntemde firmalar, kripto paraların madenciliği için hesaplama gücünü madencilik tesislerinden kiralar ve raporlar da altcoin’lerin madenciliği için popüler bir yöntem olduğunu anlatır. Bu süreçte bir insanın bulut madenciliği şirketi üzerinden hesap açması gerekir ve kontratlara karar vermesi gerekir. 

cloud computing

Bulut madenciliğinin avantajları olsa da, ayrıca endüstri boyunca dolandırıcılık ve saadet zincirleri de sıklıkla gerçekleşir. Ayrıca bu endüstride azalan karlar olduğu için altcoin madenciliğinde karlılık düşüşleri gerçekleşebilir. Son olarak, bulut madenciliği ekosistemde yüksek seviyede merkezileşmeye de meyillidirler.

Bulut Madenciliği Karlı Mıdır?

Bulut madenciliği, diğer madencilik yöntemlerine göre daha karlı olarak bilinir. Özellikle kripto para madenciliğinde yüksek maliyetler göz önünde bulundurulursa, elektrik ve tesis maliyetlerinin yüksek ölçüde azaltması ile birlikte birçok firma maliyetlerini kesebilir. Ama firmalar sıklaştıkça karlarda ciddi oranda azalma gerçekleşecek ve bu durum birçok madencilik tesisini piyasadan silebilir. Tüm bu durumu göz önüne alırsak, bulut madenciliğinin düşük maliyetleri sayesinde endüstrinin geleceği olduğunu söyleyebiliriz. 

Güvenilir Bulut Madencilik Siteleri Hangileridir?

Ecos

En iyi bulut madencilik sitelerinin olan Ecos, Bitcoin bulut madencilik siteleri arasında önemli bir konuma sahiptir. Özellikle Ermenistan’da özel teşviklerden faydalanan firma, kendisini birçok farklı maliyetten uzun vadede kurtardığını söyleyebiliriz. Ecos’un en önemli avantajı, en iyi bulut madencilik sitelerinden birisi olmasının yanında güvenilir Bitcoin bulut madencilik sitelerinden biridir ve herhangi bir sorun olduğu zaman sizlere daima şeffaf ve açık şekilde destek verirler. 

Ecos, Bitcoin bulut madencilik sitelerinden farklı olarak, kullanıcıların hesap makinesi ile birlikte kendi planlarını hesaplamalarına yardımcı olur. Böylelikle kullanıcılar kendi planları üzerinden bitcoin bulut madenciliğine adım atabilirler. 

Hashnest

Bitmain’in sahip olduğu firma, en iyi bulut madencilik sitelerinden birisi olarak bilinir. Hashnest’in en önemli özelliği, Bitcoin madenciliği başta olmak üzere birçok kripto paranın çıkarılmasında kullanılan ASIC cihazlarının en büyük üreticilerinden birisi olmasıdır. Bu sayede Bitcoin bulut madencilik sitelerinin hosted mining hizmetlerini birçok firmadan daha ucuza sağlanabilir. Hashnest’in en önemli dezavantajı, 10 gün üst üste ödeme oranınız toplam maliyetlerin altında olursa kontratınız iptal edilir ve yatırdığınız parayı geri alma şansınız yoktur. 

Bitland.pro

Üctersiz bulut madencilik gerçekleştirme olanağı sunan Bitcoin bulut madencilik sitesi olan Bitland.pro, bulut madencilik siteleri arasında ücretsiz olması ve gerekli süreçleri tamalmamaları ile birlikte endüstri tarafından bilinen sitelerden birisi oldu. Özellikle Kanada merkezli olması ile birçok kişinin güvenini toplayan Bitland.pro, bulut madencilik siteleri arasından ücretsiz bulut madenciliği gerçekleştirmek isteyenlerin uğrak noktalarından birisi oldu. Ayrıca birçok farklı kripto paranın madenciliğine olanak sağlaması ile birlikte ücretsiz bulut madencilik siteleri arasında bilinen bir kuruluş haline geldi.

Freemining.co

Ücretsiz bulut madencilik gerçekleştirilmesine olanak sağlayan Freemining.co, bulut madencilik sitelerinden en iyi bulut madencilik gerçekleştirilmesine olanak sağlar. En iyi bulut madencilik için ortaklık programı sunan Freemining.co, kullanıcılar istedikleri zaman ücretsiz bulut madenciliğinden faydalanabilirler. Böylece Freemining.co, en iyi bulut madencilik sitelerinden birisi olarak endüstride bilinmiş olur. 

Miner-B.com

Ücretsiz bulut madenciliği sitelerinden birisi olan Miner-B, hem anlaştığı tesislerle hem de kendi tesisleri ile birlikte madencilik aktivitelerini aksatmadan devam eder. Ayrıca bulut madencilik siteleri birçok farklı süreçle ilgilenirken, Miner-B’nin kullanıcılara farklı paketler sunması ile birçok kişinin ilgisini çekti. Ama Miner-B’nin en büyük dezavantajı, kullanıcıların sadece tek bir kripto parayı çıkarmalarına izin vermeleridir. Onun dışında Miner-B, bulut madenciliği alanında ücretsiz hizmet sunmasıyla bilinen güvenilir kuruluşlardan birisidir. 

Cryptoplace.cloud

2017 yılında ücretsiz bulut madencilik sitesi olarak kurulan cryptoplace.cloud, birçok kripto paranın çıkarılmasına olanak tanır. Eğer cryptoplace.cloud seçerseniz yüksek hesaplama gücü, farklı kripto paraların çıkarılması, değişe bonuslar ve diğer ödüllere erişmenizi sağlar. Ayrıca, eğer arkadaşlarınızı siteye üye yaparsanız sizin gelirinizi artırmak için size ek komisyon da ödeyebilir. Böylelikle normal madencilik aktivitelerinin yanında arkadaşlarınızı davet ettiğiniz için komisyon da elde edersiniz. 

Son olarak kripto paraların artan popülariteyle birlikte dolandırıcıların hedeflediği sektörler arasında olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Yukarıda listelenen web siteleri de dahil olmak üzere hiçbir platformu, aklınızdaki tüm soru işaretlerini giderene kadar kullanmayın.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner