bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,009.03 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,576.11 2.11%
bnb
BNB (BNB) $ 585.43 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 190.56 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626368 2.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652913 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219446 16.04%

Brezilya’nın Lider Bankası Kripto İle Vergi Ödemeye İzin Veriyor

brezilyanin lider bankasi kripto ile vergi odemeye izin veriyor 2

Dünya genelinde kripto benimsenmeleri artmaya devam ediyor. Kriptonun en çok benimsendiği ülkeler arasında yer alan Brezilya, kripto alanında yeni çalışmalar yapmaya da devam ediyor. Brezilya’nın en eski bankası olan ve ülkede bir hayli geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan Banco do Brasil, kullanıcıları için yeni bir kripto hizmeti başlattı.

Banco do Brasil Kripto İle Vergi Ödemesi Başlattı

Brezilya’da kripto benimsemesi artıyor. Bu noktada ülkede faaliyet gösteren en eski banka olan Banco do Brasil, kripto konusunda yeni adımlar atıyor. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar vergilerini artık kripto para birimleri ile ödeme yapabilecek.

brezilyanin lider bankasi kripto ile vergi odemeye izin veriyor

Müşteriler, bankanın yatırım kolu tarafından finanse edilen bir girişim olan Bitfy ile ortaklık yoluyla, uygulamayı kullanarak hesaplarındaki kripto para birimini anında yerel para birimine çevirerek bir vergi faturasını ödeyebilir ve bu vergi ödemelerin tamamını ödeyebilir.

Konu hakkında açıklama yapan Bitft CEO’su Lucas Schoch, kısmen devlete ait olan Banco do Brasil’den açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bu ortaklık, ulusal kapsama sahip dijital varlıkların ekosisteminin kullanımını ve erişimini genişletmeyi de mümkün hale getiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala