bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,780.89 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,235.55 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 609.82 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 158.79 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.551424 1.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.50479 2.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161803 0.49%

Brezilya’nın CBDC Projesine Dev Şirketler Katıldı

Brezilyanin CBDC Projesine Dev Sirketler Katildi3

Brezilya, merkez bankası dijital para birimi projesini hızlandırdı. CBDC pilot projesine hem ulusal hem de küresel şirketlerin katılacağı bildirildi. Projede Visa, Microsoft ve Santander gibi dev şirketler yer alacak.

Brezilyanin CBDC Projesine Dev Sirketler Katildi5

Brezilya, CBDC Adımlarını Hızlandırdı

Brezilya‘da merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmaları hızlandı. Banco Central do Brasil’in haziran ayının ortalarında platforma katılımcı eklemeye başlayacağı bildirildi. Projeye katılacak ulusal ve küresel şirketler de belli oldu. Şirketler 100 kurumu kapsayan 36 tekliflik bir havuzdan seçildi. 14 katılımcının tek şirket ve grupları temsil ettiği belirtildi.

Şirketler arasında Microsoft, Banco Inter, 7COMm, Visa, Santander, Itaú Unibanco, BTG Pactual, Banco Bradesco yer alıyor. Pilot aşamasında CBDC‘nin gizlilik ve programlanabilirlik işlevleri test edilecek. Federal kamu menkul kıymetleri için teslimat ve ödeme protokolü oluşturulacak.

214 milyonluk Brezilya‘nın CBDC pilot uygulaması resmi olarak 2022 yılında duyuruldu. Dijital realin değer, fiat para birimi Brezilya realine sabitlenecek. Brezilya, kripto şirketlerinin önemli gördükleri bir pazar olarak öne çıkıyor. Binance ve Mastercard, ocak ayında ön ödemeli kripto kartı başlattığını duyurdu. Coinbase, kripto ticareti için yerel ödeme sağlayıcıları ile ortaklık kurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala