bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,992.88 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.68 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 594.12 2.36%
solana
Solana (SOL) $ 136.29 5.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515254 1.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454906 3.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145237 3.38%

Blokzincir alanında faaliyet gösteren şirketlerlere Kanada’da büyük ilgi

Blokzincir alanında faaliyet gösteren fintech şirketlerine büyük ilgi

Bağımsız denetim şirketi KPMG’nin Kanada ofisi, yıllık raporunda fintech (finansal teknoloji) şirketlerine yapılan yatırımları ele aldı. KPMG araştırmacıları, 2023’te Kanada menşeili fintech şirketlerine sağlanan kaynağın bir yılda yüzde 30 düştüğünü tespit etti. 2022’de kaydedilen 1,29 milyar dolar yatırım geçtiğimiz sene 920 milyona geriledi.

Raporda, sermayedarların sağladığı kaynağın zayıflamasına karşın özellikle blokzincir alt dalında yer alan şirketlere ilginin devam ettiğine vurgu yapıldı.

KPMG, kripto para ve blokzincir alt dalında faaliyet gösteren şirketlerin açık ara farkla diğerlerine kıyasla daha fazla anlaşma yaptığını tespit etti. Kanadalı yapay zeka şirketleri yıl boyunca 15 anlaşma imzalarken bu rakam blokzincir dalında 31’e ulaştı.

kpmg kripto para

Bağımsız denetçinin bankacılık alanında uzmanlaşan yöneticilerinden Edith Hitt, rapor metninde verdiği demeçte kripto varlık fintech şirketlerine artan ilgiyi yorumladı. Hitt, ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onay almasının potansiyel yarattığının altını çizdi:

“Amerika Birleşik Devletleri’nde bir Bitcoin ETF’nin onaylanması, Kanada fintech’lerine yapılan yatırımı artırmaya ve dijital varlıklar alanındaki yeni teknolojik ilerlemelerin yönlendirilmesine yardımcı olabilir.”

Hitt, Kanada’da hızla büyüyen fintech şirketleri için uzun vadede olumlu beklentilere sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala