bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,964.14 4.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.05 3.73%
bnb
BNB (BNB) $ 606.77 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 146.33 7.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523184 5.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471124 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149978 7.71%

BitTorrent (BTT) Nedir?

bittorrent1

BitTorrent, 100 milyondan fazla kullanıcı topluluğuyla bir dosya paylaşım protokolüdür. Bu nedenle, torrent teknolojisinin kullanıcıları ve daha geniş dosya paylaşım topluluğu arasında uğrak nokta haline geldi. TRON tarafından 2019 yılında (140 milyon dolarlık bir anlaşmanın parçası olarak) satın alınmasını, bu ilan edilen hedeflerin en azından bazılarını gerçekleştirmek amacıyla BitTorrent kripto para biriminin ve BTT tokeninin piyasaya sürülmesi izledi.

BitTorrent (BTT) Ne Zaman Çıktı?

Tron ve BitTorrent Vakfı arasında ortak bir proje olan BitTorrent belirteci, popüler dosya paylaşım protokolünü belirteçleştirme ve blok zinciri yardımıyla içerik dağıtımını ve bant genişliği kullanılabilirliğini iyileştirme girişimi olarak 2019’un başlarında başlatıldı.

BitTorrent’in Hedefleri Nelerdir?

BitTorrent (BTT), içerik oluşturucular ve izleyicileri arasında bir köprü olmayı amaçlıyor. BTT ekibi, kripto para birimlerinin hem yaratıcıların hem de kullanıcıların bunları herhangi bir aracı olmadan almalarına ve harcamalarına izin verme potansiyeline inanıyor. Böylece kullanıcılar, katkıda bulundukları bilgi işlem kaynaklarına yeni bir değer kazandırmak için BTT tokenlerini kullanabilecekler ve işlem süreci itibari para birimlerinin kullanımını içermeyecek.

x

Sansüre direnirken paylaşımı ve işbirliğini teşvik etme konusunda uzun bir geçmişi olan torrent kullanıcı topluluğuna kripto para teknolojisi aşina olmalıdır. BitTorrent tokeni, hedefleri “şeffaflığı teşvik etmek, sansürü reddetmek ve katılımcılarını ödüllendirmek” olan gelecekteki merkezi olmayan bir platformun kalbinde yer almaktadır. Torrent kullanıcılarının bu ilkelere yabancı olmaması gerektiğini algılayan TRON, tüm bu kullanıcıları küresel düzeyde birbirine bağlaması gereken bir teknolojik altyapı sağlayıcısı olarak devreye giriyor.

BTT tokeninin blok zinciri ana akım bir teknoloji haline getirmesi bekleniyor. BitTorrent P2P ağının ve TRON blok zincirinin birleşik bir ekosistem gibi çalışmasını sağlamak, nihayetinde blok zincirinin erişimini milyonlarca yeni kullanıcıya genişletmek ve blok zincirinin toplu olarak benimsenmesine yardımcı olmak anlamına gelmelidir.

BTT token modeli, BitTorrent protokolünün yapısal eksikliklerini azaltma çabalarını birleştirmelidir. BTT projesinin ilk görevi, işbirliklerini teşvik etmek için kullanıcılarına pazar odaklı teşvikler sunmaktır. Ortak amaç, BitTorrent sürülerinin ömrünü optimize etmek ve uzatmak için birlikte çalışmalarını sağlamaktır.

BitTorrent tokeni, BitTorrent Speed ​​modeline güç sağlayacaktır. Edinilen BTT tokenleri, daha hızlı indirmelere erişim karşılığında sunulabilir. Tokenler özel bir cüzdanda saklanıyor ve merkezi olmayan bir değişim yoluyla TRON (TRX) tokenleri ile değiştirilmeleri için destek veriliyor.

BitTorrent ve TRON Birlikte Nasıl Çalışıyor?

Teknolojik bakış açısından, BTT tokeni özünde bulunan iki ana çözümün güçlü yönlerini birleştirmeyi amaçlar:

BitTorrent (BT) protokolü ve TRON. Ağın kendisinin TRC-10 belirtecine dayandığını akılda tutarak. Bu iki teknolojiyi bir araya getiren şey, eşler arası teknolojiye (P2P) odaklanmalarıdır.

bttspeed
BitTorrent Speed dosya paylaşımı için kripto paraların teşvik olarak kullanıldığı bir sistemdir.

Basitçe BitTorrent, dosya paylaşım sisteminin omurgası olarak P2P’yi kullanan bir iletişim protokolü olarak çalışır. Bu nedenle, elektronik veri ve dosyaların internet üzerinden dağıtımı için popüler bir platformdur. Toplu olarak gözlendiğinde, konuma bağlı olarak P2P ağlarının tüm İnternet trafiğinin %43 ila %70’ini oluşturduğu söyleniyor. BitTorrent protokolü, video klipler, TV şovları, filmler, ses dosyaları, oyunlar vb. daha büyük dosyaların dağıtımı için tercih edilen bir platform olarak zaten kendini kanıtlamıştır.

Benzer şekilde TRON, P2P odaklı bir ağ teknolojisi olarak da çalışır. Hedefi, ses ve video içeriği de dahil olmak üzere her türden verinin sınırsız depolanması ve yüklenmesi için küresel bir işletim sistemi olmaktır. Bu içerik türleri zaten BT protokolünün temel dayanağı olduğundan, Tron’un kurucusu ve BitTorrent’in CEO’su Justin Sun, bu amaç ve teknoloji birliğini şöyle tanımlıyor: “Tron ve BitTorrent’i bir jilet ve bıçak gibi düşünün. Merkesizliğin yönlendirdiği yeni bir internet ekonomisi yaratmak için her ikisine de birlikte ihtiyacınız var. Web genelinde bir yenilik ve uygulama pazarı sunmak için BTT’nin tohumlarını atıyoruz.”

BTT Tokeni Nedir, Nasıl Çalışır?

Paylaşılan dosyalar hakkındaki meta verileri takip eden ve torrentlere ağ geçidi görevi gören Torrent siteleri arasında belli izleyiciler kullanılır.

Dosya paylaşımında BTT tokenleri kabul eden hizmet sağlayıcılar, tohumlar (torrent’in bir parçası olan tam olarak indirilmiş dosyaya sahip kullanıcılar) veya eşler (istenen dosyaların kısmi kopyalarına sahip kullanıcılar) olabilir.

BTT tokeninin arkasındaki ekip, bu uzun süredir var olan altyapıyı çalıştırma konusundaki mevcut uzmanlığı token tabanlı sisteminin işleyişine uygulamayı vaat ediyor. BTT’nin, BitTorrent protokolü kullanıcıları ile hizmet sağlayıcılar ve talep edenler arasında mevcut bilgi işlem kaynaklarını içeren daha kolay işlemler için köprü görevi görmesi gerekiyor.

Gelecekteki ekosistemde çeşitli hizmetlerin sağlanmasını içeren tüm işlemler BTT tokenleri ile ifade edilecektir. Amaç, sağlanan hizmetler için geniş fiyatlandırma aralıklarına uyum sağlamak için tokenlerin kendilerini mümkün olduğunca geniş bir şekilde bölünebilir hale getirmektir. Token transferi, bir zincir içi/zincir dışı değişim yoluyla yapılacak ve hem özel hem de genel defteri içerecektir.

Torrent kullanıcıları arasında token kabulü konusu hala yalnızca spekülasyonlar ve projeksiyonlar alanında olsa da, BTT ekibi şu anda yaklaşık 1 milyar cihaz kullanımda olan BitTorrent ekosisteminin boyutuna güveniyor. BTT tokeninin gelecekteki fiyat artışı, planlanan 990 milyar token arzından cihaz başına (teorik olarak) yalnızca yaklaşık 990 BTT’ye sahip olarak sağlanacaktır.

Tokenler Tron ekibi tarafından düzenlenen aylık airdropların bir parçası olarak teslim ediliyor. Token dağıtımı Şubat 2019’da başladı Tron’un yatırımcılarına ödül olarak her geçen yıl boyutlarının artmasıyla Şubat 2025’e kadar devam etmesi bekleniyor.

btttt
BitTorrent’in Web ve masaüstü uygulaması ücretsiz kullanılabilir.

BitTorrent (BTT) Nasıl Alınır?

BTT tokenleri birçok borsada listelenmektedir. Binance, Huobi Global ve Gate.io üzerinden satın alınabilir. TRY, USDT ve BTC karşısında listelenmetedir.

BitTorrent (BTT) Fiyatı Nedir?

BitTorrent (BTT) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BTT $ 0.000001 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Eylül ayı itibariyle BTT tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,01 dolarla kaydetti. Bununla birlikte BTT’de yılın en düşük seviyesini ise 0,0003 dolarla belirledi.

BitTorrent (BTT) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre BTT fiyatı son 24 saat içerisinde -5.84% değişim gösterdi. BTT’nin son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 33,044,143 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,215,096,074 dolar seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala